Το άλλο; Που άμα θέλουμε να βοηθήσουμε άνθρωπο σε ανάγκη θα μπορεί η ίδια η αστυνομία δειγματοληπτικά να το ελέγχει; Γελάνε και τα γκλομπ.

 Τα έξυπνα μέτρα της Κυβέρνησης εγκαινιάστηκαν αν θυμάμαι καλά με τον Άδωνι Γεωργιάδη να έχει βγει σε καφετέριες με μάσκα διάφανη και να μετράει τραπεζάκια και αποστάσεις μεταξύ καθισμάτων με μεζούρα.

Ήταν Ιούνιος όταν μας έλεγαν ότι ο κορωνοϊός τελείωσε και Ιούλιος όταν τα σύνορα άνοιγαν χωρίς κανέναν έλεγχο για να υποδεχτούμε τους τουρίστες. 

Για κάμποσες βδομάδες η λέξη πανδημία σχεδόν είχε σβηστεί κι από την ατζέντα. 

Μέχρι που’ ρθε ξανά δυναμικά και μας θύμισε και τα σκόιλ ελικίκου και το πρώτο ατέλειωτο υποτιθέμενο πετυχημένο λοκντάουν, αυτό ντε, για το οποίο μας δίνανε συγχαρητήρια

 οι ξένοι (ή τελικά μας δίνανε συγχαρητήρια

 γι’ αυτό μέσω χορηγούμενου άρθρου; άλλη ιστορία και τούτη).

Κι έρχεται Σεπτέμβρης, κι οι άριστοι αγοράζουνε ραφάλ, ξεχρεώνουν την Aegean, έχει περάσει και το καλοκαίρι και η Υπουργός Παιδείας τους αντί να μειώσει τα παιδιά στις τάξεις τα ‘χει αυξήσει λες και τελείωσε ο εφιάλτης, φτιάχνουν μάσκες σε μέγεθος Βαγγέλη Βενιζέλου για παιδάκια νηπίου και δημοτικού, πάλι το επιτελικό κράτος, τη μεζούρα του Άδωνι ξέχασε να τη ζητήσει. 

Στα ΜΜΜ μειώνουν τα δρομολόγια, λένε ότι δεν έχουν λεφτόδεντρα για να αγοράσουν νέα λεωφορεία, κάνουν συμβάσεις με ιδιώτες για κλειστά λεωφορεία και τα αποσύρουν, παστώνουν τον κόσμο σαν σαρδέλες μέσα σε βαγόνια και σε περιμένουν να σε γράψουν μόλις βγεις αν δεν τηρείς τις αποστάσεις…!

Έρχεται ο Νοέμβριος, οι γιατροί άμα μιλάνε μετατίθενται εκδικητικά, άμα κολλάνε τον κορωνοϊό, περνάνε κι από ΕΔΕ επειδή τόλμησαν κι αρρώστησαν, κρεβάτια ΜΕΘ άφαντα, οι νεκροί χιλιάδες, ο Μητσοτάκης όμως κάνει μοτοκρός στην Πάρνηθα. 

Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν την κυβέρνηση μπροστά με διαφορά, τα πλήθη φωνάζουν νάτος νάτος ο πρωθυπουργός. 

Και μας κλείνουν πάλι μέσα, απαγόρευση κυκλοφορίας, sms, ΜΑΤ παντού, πρόστιμα, πρόστιμα και στο facebook. 

Λοκντάουν του λοκντάουν, ω λοκντάουν. 

Λοκντάουν μέσα σε λοκντάουν. 

Κι έρχεται η ώρα που ανακοινώνονται έξυπνα, πιο έξυπνα μέτρα, σαν να παραδέχονται ότι τα προηγούμενα είναι χαζά. 

Γιατί μεταξύ μας, όταν βλέπεις Χαρδαλιά και Κικίλια με το σοβαρό τους μπροστά στα μικρόφωνα, γνωρίζοντας ότι δε θα δεχτούν ερωτήσεις, ξέρεις εκ των προτέρων, ότι μόνο σοβαρά και έξυπνα είναι αυτά που θα πουν. 

Από τις 6 η απαγόρευση κυκλοφορίας πάει στις 7. Φοβερό μέτρο παιδιά. 

Πρέπει να χρειάστηκαν 3 μεταπτυχιακά για να το σκεφτείτε και η συνδρομή όλου του επιτελικού κράτους. 

Αντίστοιχη δηλαδή συγκρότηση ομάδας σαν αυτή που δόμησε την τηλεκπαίδευση ελεύθερων επαγγελματιών του Βρούτση. 

Απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο ενώ  6 Φλεβάρη, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα πριν ο Χαρδαλιάς έλεγε ότι ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΕΣ μετακινήσεις με sms 6, διότι αυτό θα ήταν μια ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ σε βάρος των συμπολιτών μας που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε χώρους πρασίνου, άθλησης & αναψυχής. 

Το άλλο; Που άμα θέλουμε να βοηθήσουμε άνθρωπο σε ανάγκη θα μπορεί η ίδια η αστυνομία δειγματοληπτικά να το ελέγχει; Γελάνε και τα γκλομπ.

Στην αρχή ο κόσμος νόμιζε ότι επρόκειτο για μία παγκόσμια συνωμοσιολογία, για μία δυστοπία, για έναν καφκικό εφιάλτη.

Τελικά μήπως πρόκειται για μία φαρσοκωμωδία, για μία κακογυρισμένη σκηνή των Μόντι Πάιθον; 

Και θα θέλαμε πολύ να το απολαύσουμε και να γελάσουμε (μαζί σας) αλλά, ανακοινώσατε επίσης ότι και το 80 τοις εκατό των χειρουργείων διακόπτεται. 

Τα νοσοκομεία καταρρέουν. Οι γιατροί φωνάζουν εισαγγελείς και απεγνωσμένα τη βοήθεια του κόσμου.

 Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 6,500 και ο Πρωθυπουργός βγάζει διαγγέλματα για την Τσικνοπέμπτη. 

Και πλέον κανείς αναρωτιέται στα σοβαρά μήπως δεν είναι ούτε πράκτορες, ούτε συνωμοσιολόγοι, ούτε ανίκανοι, αλλά απλά, ΗΛΙΘΙΟΙ;

Κι αυτό είναι το χειρότερο και πιο επικίνδυνο από τα προηγούμενα, γιατί η βλακεία είναι αήττητη!..

loading...