Τέξας: Ο Γενικός Εισαγγελέας στέλνει στο δικαστήριο τους υποστηρικτές της μάσκας – «Θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο»

«Η θα συμμορφωθούν ή θα υποστούν τις συνέπειες»

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Κεν Πάξτον μήνυσε τους υποστηρικτές της μάσκας μετά την άρνησή τους να εφαρμόσουν εντολή της Πολιτείας που αίρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την επικράτεια του Τέξας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Το Τέξας ανακοίνωσε την άρση του περιορισμού -που προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσια κτίρια και πολλούς εξωτερικούς χώρους– την Τετάρτη, μαζί με τον τερματισμό των περιορισμών πληρότητας για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο στο Όστιν, την πρωτεύουσα της πολιτείας, ψήφισε να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Τώρα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι αντιμέτωπα με την Δικαιοσύνη.

«Είπα στην Κομητεία Τράβις και την Πόλη του Όστιν να συμμορφωθούν αμέσως και απόλυτα με τον πολιτειακό νόμο για τη μάσκα.

Με αγνόησαν. Άρα, για ακόμα μια φορά, τους οδηγώ στο δικαστήριο», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Κεν Πάξτον σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το Όστιν βρίσκεται στην κομητεία Τράβις, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Πολλές μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, σούπερ μάρκετ και εστιατορίων στο Τέξας έχουν πει ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν από τους πελάτες τους να φορούν μάσκα.

Αυτό είναι δικαίωμά τους, ανέφερε ο Πάξτον σε επιστολή με ημερομηνία 10 Μαρτίου προς τον δήμαρχο του Όστιν Στιβ Άντλερ και τον δικαστή της κομητείας Τράβις Άντι Μπράουν. Ωστόσο η απόφαση αυτή «δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Πόλης του Όστιν ούτε της Κομητείας Τράβις», πρόσθεσε.

Ο Άντλερ δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο MSNBC: «Νομίζουμε ότι η μάσκα είναι πολύ σημαντική. Δεν είναι τώρα η ώρα να διακινδυνεύσουμε. Δεν έχουμε προχωρήσει ακόμα πολύ. Ακόμα παλεύουμε με τον ιό».

Το Τέξας ήταν από τις πρώτες πολιτείες στις ΗΠΑ που ξανάνοιξαν την οικονομία του μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Μάιο.

loading...