Τροχαίο στη Βουλή: «Εγκεφαλικά νεκρός ο Ιάσονας» – Δωρίζει τα όργανά του η οικογένειά του και κάνει έκκληση για μάρτυρες – Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

 Γιατί δεν συνελήφθη ο αστυνομικός – οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη

Δημόσια έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες κάνει η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα, που τραυματίστηκε θανάσιμα στο -περιβόητο πλέον- τροχαίο έξω από τη Βουλή.

Η αδερφή του άτυχου νεαρού, Κατερίνα, μίλησε στο rosa.gr, δηλώνοντας πως η κατάστασή του χαρακτηρίζεται μη αναστρέψιμη από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται, με την οικογένειά του να έχει ήδη πάρει την ομόφωνη απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων του.

Η αδερφή του Ιάσονα τόνισε πως η οικογένειά της κάνει δημόσια έκκληση για να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού συμβάντος που σημειώθηκε στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής, από την σφοδρή σύγκρουση της μηχανής του με υπηρεσιακό όχημα. «Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσονα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού», δήλωσε η αδελφή του άτυχου 23χρονου.

Η μητέρα του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, είπε πως αύριο θα αρχίσει η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων του γιου της. “Το παιδί μου τελείωσε”, είπε και συνέχισε: “Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν λίγη από την ευαισθησία του”. 

«Αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες»

Βαθιά σοκαρισμένη από το κακό που τους βρήκε, η οικογένεια του Ιάσονα, κάνει έκκληση μέσα από το rosa.gr για αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου. «Αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες. Ένας άνθρωπος που ήταν χθες μπροστά στο συμβάν ήρθε και μας βρήκε στο νοσοκομείο. Ήταν κοντά μας και μας είπε ο άνθρωπος ότι θα μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε».

Το μοιραίο περιστατικό έχει καταγραφεί, φυσικά, και από κάμερες της Βουλής, ενώ τεράστια ερωτήματα προκαλεί, μεταξύ άλλων, η στάση του αρχιφύλακα της τροχαίας, ο οποίος όχι μόνο έδιωξε «κακήν κακώς» έναν διανομέα που ήταν παρών στο συμβάν και διαμαρτυρήθηκε για το τραγικό περιστατικό, αλλά απείλησε και να του κόψει πρόστιμο!

Την ώρα που ο νεαρός χαροπαλεύει και με καθυστέρηση αρκτετών ωρών, ανακοίνωση έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας… συντετριμμένη για το γεγονός.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.
Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.
Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.).
Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.
Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».
loading...