Εκλογές εν όψη…

 Στην Βουλή ΝΔ και Συριζα ενώ υπερψηφίζουν την σύμβαση για το χάρισμα του Ελληνικού στον Λάτση, αναλώνονται σε προσωπικές αψιμαχίες άνευ ουσίας, δείγμα του πόσο κοντά θα έρθουν και τα δυο αυτά κόμματα στο προσεχές διάστημα.

Γιατί όμως ο Συριζα αποφάσισε τώρα υπέρ του Ελληνικού, ενώ το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα αρνητικές  οι τοποθετήσεις  των κεντρικών μεγαλοστελεχών του;

Η κωλοτούμπα  Τσίπρα έχει 3 σκοπούς :

– Η δεύτερη κυβέρνηση Συριζα, Τσίπρα-Τσακαλώτου( η ξεκάθαρα μνημονιακή) ήταν αυτή που, λόγω …μνημονιακών υποχρεώσεων, προώθησε τη σύμβαση με τη Lamda του Λάτση, επιχειρώντας  αποτυχημένα ορισμένες αλλαγές. 

Παράλληλα, θέση του είναι ότι η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει και μπορεί να γίνει έστω τώρα, με επωφελείς όρους για το Δημόσιο.(εδώ για όποιους γνωρίζουν την σύμβαση, γελάνε)

-Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι πιθανή άρνηση του κόμματος του, θα έδινε το έναυσμα για ένα νέο επικοινωνιακό πόλεμο από την πλευρά της κυβέρνησης με κατηγορίες για ”αντιεπενδυτική” πολιτική.

– Με την ψήφο του ο Συριζα κλείνει το μάτι τόσο στο μεσαίο χώρο  όσο και στους μεγάλους ομίλους και επιχειρηματίες, ότι έχει αφήσει για τα καλά πίσω του λογικές που κατηγορήθηκαν ως ”αντιαναπτυξιακές”.

Εκλογές εν όψη…

loading...