Καμία λογική, καμία συνέπεια, καμία υπευθυνότητα. Και καμία ντροπή, προφανώς…

 Η σωστή δυστοπία η οργουελική θέλει να αντιφάσκεις κάθε τρεις και λίγο, μέχρι ο κόσμος να μην ξέρει πια τι ισχύει και τι όχι, να σαστίσει, να τρομοκρατηθεί και να περιμένει σαν πρόβατο εσένα να του πεις τι πρέπει να κάνει.

 Ή να μυρίσει τον φόβο σου και να καταλάβει ότι τα ‘χεις κάνει μαντάρα και δεν ξέρεις τι λες, και να σε πάρει με τις πέτρες.

 Γιατί παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο.

Στην αρχή μας έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά τεστ, κι ας λέει ο Π.Ο.Υ. ό,τι θέλει. 

Η δε ιχνηλάτηση κρουσμάτων είναι μόνο για κάτι ολοκληρωτικά καθεστώτα σαν της Κίνας, εμείς είμαστε δημοκράτες και δεν φακελώνουμε τους πολίτες μας. 

Αργότερα άρχισαν να κάνουν περισσότερα τεστ βέβαια, με την ποσότητα τους να κυμαίνεται ανάλογα με το αν ήθελαν να μας κλείσουν μέσα ή όχι, καθώς και από το αν τους βόλευε να δημιουργήσουν πανικό για να μας αποπροσανατολίσουν από άλλα θέματα της επικαιρότητας. 

Τώρα που είδαν ότι τα -όχι και τόσο έξυπνα- μέτρα τους δεν έπιασαν και το τρίτο κύμα φουντώνει, ανακοινώνουν ότι θα γίνονται 10 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα, που θα τα παίρνουμε λέει από τα φαρμακεία και θα τα κάνουμε μόνοι μας. Πράγμα τουλάχιστον αστείο, ακόμα κι αν μιλάμε για αναξιόπιστα τεστ με σάλιο, αντί για μπατονέτες που άντε να βρεις πού διάολο είναι ο ρινοφάρυγγας, κι αν δεν τον πετύχεις σου βγάζει λάθος αποτέλεσμα.

Με τις μάσκες πάλι μας έλεγαν στην αρχή ότι δεν είναι απαραίτητες, ιδίως σε εξωτερικούς χώρους που δεν κολλάει τόσο εύκολα. 

Μετά όμως έγιναν απαραίτητες, και για κάποιο λόγο οι εξωτερικοί χώροι θεωρήθηκαν πιο επικίνδυνοι από μετρό, λεωφορεία, γραφεία και εργοστάσια.

 Τώρα που αποφάσισαν να ανοίξουν μαγαζιά και εστίαση οι εξωτερικοί χώροι έγιναν ξαφνικά ακίνδυνοι, οπότε τζάμπα το ξύλο και τα πρόστιμα τόσο καιρό. 

Εκτός αν διαδηλώνει κανείς, που παραμένει εγκληματικό για τη δημόσια υγεία.

 Όχι, δεν παίζει ρόλο το ότι σπάσαμε ρεκόρ κρουσμάτων μόλις προχθές, ενώ οι νέες μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές και πιο θανάσιμες από τον κορωνοϊό που αντιμετωπίζαμε πέρσι.

Τα σχολεία άλλοτε είναι εστίες υπερμετάδοσης, κι άλλοτε όχι.

 Οι ΜΕΘ είναι σωτήριες όταν μας τις κάνει δωρεά κάποιο ίδρυμα φίλων μας, και πεταμένα λεφτά όταν τις ζητάει η αντιπολίτευση. Ή ακόμα και θανατηφόρες, αφού στατιστικά πεθαίνουν περισσότεροι σ’ αυτές συγκριτικά με τα ελαφριά περιστατικά που δεν χρειάζονται διασωλήνωση και δεν πεθαίνει κανένας. 

Κι ας μην πιάσουμε πάλι τις εκκλησίες και τα μαγικά κουταλάκια τους, που δεν κολλάει ο ιός σε όσους έχουν τον Χριστό μέσα τους, πεθαίνουν όμως αβέρτα οι παπάδες, οπότε τις κλείνουμε γιατί είναι επικίνδυνες και τις ξανανοίγουμε γιατί μας πιέζουν όσοι παπάδες δεν πέθαναν και δεν θέλουν να κάνουν και δεύτερο Πάσχα χωρίς πελατεία.

Με 1.500 κρούσματα ο ιός κολλάει μετά τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, με 3.000 κρούσματα είμαστε ασφαλείς μέχρι τις 9 το βράδυ. 

Και δεν τρέχει που μπήκαμε σε lockdown ενώ ήμασταν ήδη σε lockdown που ξεκίνησε με πολύ λιγότερα κρούσματα και θανάτους την ημέρα, τώρα θα κάνουμε ηρωική έξοδο κι όποιον πάρει ο χάρος. 

Όχι, στην παρέλαση απαγορεύεται να πάμε, παρόλο που είναι εξωτερικός χώρος. 

Είναι πριβέ και φοβούνται μήπως γιουχάρει κάποιος – βαλτός και έμμισθος εννοείται, αφού όλοι οι υπόλοιποι είμαστε πανευτυχείς με τόσο καταπληκτική διαχείριση πανδημίας που έχει κάνει η κυβερνησάρα μας.

Καμία λογική, καμία συνέπεια, καμία υπευθυνότητα.

Και καμία ντροπή, προφανώς…

(via Elikas)

loading...