Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ Η ΜΝΗΜΗ, ΒΑΤΟΣ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΙΓΟΜΕΝΗ…

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ «ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΧΕΙ: ΨΕΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»



Του Στέλιου Συρμόγλου

Επέτειος από τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 σήμερα. Και βλέπω εκτός των υποκριτικών εκδηλώσεων και πομπωδών δηλώσεων και τον

εθνικό κατήφορο με…πολλά likes στο facebook, βλέπω την Ελλάδα σαν ένα γιγάντιο βράχο, που αναζητώντας τη μοναξιά υψώνεται προς τον ουρανό της δόξας, απτόητος από τον κατακλυσμίαιο χειμώνα της ιστορίας.

Κάτω στους πρόποδες του απλώνεται η κοιλάδα των γόων της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, που χειμάζεται. Η κοινωνία των “ελεύθερων πολιορκημένων”, ενώ επάνω στις ασυμφιλίωτες με το μοίρα κορυφές, ξενοδοχείται η αδάμαστη ψυχή του έθνους.

Απροσμέτρητη η ευθύνη όσων έχουν την πρωτοβουλία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ΄21, όσων συμμετέχουν στις γκροτέσκο εκδηλώσεις, όσων βάλθηκαν να ανασκαλοπίσουν σήμερα το πανάχραντο σώμα της πατρίδας. 

Ναι, όλων αυτών των ολιγοφρενών της πολιτικής ντεκαντέτσιας, που επιζητούν την ευπιστία των πολιτών και τα likes, ανίκανοι να κοιτάξουν κατά πρόσωπο την επερχόμενη συμφορά.

Πικρή και σκληρή είναι κάποτε η γεύση, η οιμωγή της ιστορίας. Η απερισκεψία και η ηθικοπολιτική ανευθυνότητα εκβάλλουν στον όλεθρο. Το εγκώμιο γίνεται θρήνος.

Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 σήμερα. Και οι μεγάλες πράξεις προβάλλουν ως τρανές μαρτυρίες καταξίωσης του ανθρώπου. Σελαγίζουν τις ύστατες ικμάδες της συνείδησης και αιωνίζονται μετέωρες, χωρίς να μπορούν να πουν περισσότερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...