Η «επιστροφή» του Γ.Βαρουφάκη: Εξαπέλυσε μύδρους κατά των ιδιοκτητών καναλιών & της «δικτατορίας» στην ενημέρωση

 «Άνοιγμα» στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και την καραμανλική δεξιά

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, ο γγ. του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης προς Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως προς τους ιδιοκτήτες των καναλιών, τους οποίους παρομοίωσε με δικτάτορες, ενώ για τα δύο μεγάλα κόμματα είπε πως είναι για «γέλια και για κλάματα».

Συγκεκριμένα ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε πως «Μετά τη Μεταπολίτευση δημιουργήθηκαν ολιγαρχικά μέσα μαζικής εξαπάτησης, έτσι ώστε η ολιγαρχία να προστατευθεί από τη Δημοκρατία». 

«Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που σήμερα δεν υπάρχει δικτάτορας στον πλανήτη που να μη ζηλεύει τους ολιγάρχες μας. Όλοι οι δικτάτορες του ντουνιά θα ήθελαν να έχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο φιλικά προς την εξουσία όσο τα ελληνικά. Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να βάζουν φυλακή ή να διώκουν δημοσιογράφους εκδότες. Είναι ένα θαύμα αυτό», είπε. 

«Πώς προέκυψε αυτή η δικτατορία των μέσων μαζικής προπαγάνδας και εξαπάτησης; Από την πρώτη στιγμή, από το βρώμικο ’89, τα ιδιωτικά κανάλια τροφοδοτούνταν έμμεσα ή άμεσα από το κράτος ή και τις τράπεζες. Από τη μεγάλη χρεοκοπία του 2010 οι τράπεζες και το κράτος τροφοδοτούνται συστηματικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από τις Βρυξέλλες. Όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ταγμένα, σχεδιασμένα ουσιαστικά, δομημένα, ώστε να πνίγουν κάθε φωνή που αμφισβητεί τα κόμματα του «ναι σε όλα» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε. 

Όσον αφορά την κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως τον αφήνει «παγερά αδιάφορο» ενώ πρόσθεσε πως «Τόσο εσείς (ΝΔ), όσο και εσείς (ΣΥΡΙΖΑ), είστε για κλάματα και για γέλια. Εμείς θρηνούμε και διασκεδάζουμε ταυτόχρονα τη μεταξύ σας συμπαιγνία»!

Μάλιστα ο κ.Βαρουφάκης επιχείρησε εκτός από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ και άνοιγμα στην καραμανλική δεξιά αφού με αφορμή την υπόθεση ΟΠΑΠ που ο ίδιος επανάφερε πριν μία βδομάδα στην επικαιρότητα, επανέλαβε τη φράση του Κώστα Καραμανλή «δεν θα κάνω την Ελλάδα ένα απέραντο καζίνο». Παράλληλα πρόσφατα έκανε και συνέντευξη για το κανάλι του ΜέΡΑ 25 με γνωστό δημοσιογράφο «καραμανλικών φρονημάτων».

Το ΜέΡΑ 25 τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει την ένταση και τις δράσεις του σε όλα τα επίπεδα, με φήμες να λένε πως δεν οφείλεται μόνο στην ψυχική… ανάταση του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και σε ζεστό χρήμα που έχει συρρεύσει στα ταμεία του κόμματος από γνωστό ολιγάρχη με δραστηριοποίηση στα… ΜΜΕ.

loading...