Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ; ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ!

Γράφει ο Πέτρος Π. Γρουμπός, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών – 

Ο κ. Ερντογάν ζητά διάλογο!
Τι θράσος!
«Είμαστε πάντα εκεί, έτοιμοι για την επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και σε δίκαιη βάση. Η Τουρκία είναι πρόθυμη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Ας ενωθούμε όλες οι χώρες της Μεσογείου. Ας βρούμε μια φόρμουλα που να είναι αποδεκτή από όλους και να προστατεύει τα δικαιώματα όλων». Μάλλον θα αστειεύεται ο κ. Ερντογάν! Διάλογο κάνεις χωρίς να απειλείς και να κουνάς το Οθωμανικό σπαθί! Διάλογο κάνεις όταν σέβεσαι το διεθνές Δίκαιο και γνωρίζεις καλά την Ιστορία. Η ιστορία έχει δείξει άλλα πράγματα για την πρακτική της Τουρκίας. Ο κ. Ερντογάν θέλει διάλογο με όλους τους άλλους συμμετέχοντες ως «σώματα» της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αυτόν ως Σουλτάνο, όπως ονειρεύεται.
Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής στους ηγέτες της Τουρκίας; Και κυρίως στον πρόεδρό της, κ.Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Αμφιβάλλει κανείς για την βαρβαρότητα του Νέο Τουρκικού κράτους στις γενοκτονίες που διέπραξε κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών, Κούρδων και άλλων μειονοτήτων που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία; Πλήθος ιστορικών βιβλίων το καταμαρτυρούν. Ακόμη η περυσινή τηλεοπτική σειρά «το κόκκινο ποτάμι» είναι η πιο καλή και τρανταχτή μαρτυρία για το πως η Τουρκία συμπεριφέρθηκε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Αν και «το κόκκινο ποτάμι» επικεντρώνετε στην εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου, παρακολουθώντας την κάποιος θα κατανοήσει πλήρως ότι η Τουρκική βαρβαρότητα δεν διέκρινε μεταξύ Ελλήνων και Αρμένιων. Η σειρά «Το κόκκινο ποτάμι» ήταν βασισμένη σε αδιάσειστα ιστορικά γεγονότα και η κεντρική θεματολογία της εκτυλίχθηκε στη χρονική περίοδο πριν και κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οι Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων έχουν αναγνωρισθεί από πολλές χώρες και κοινοβούλια. Μόνο η Τουρκία αρνείται να το παραδεχθεί. Παράλληλα, η τηλεοπτική σειρά, «το κόκκινο ποτάμι», ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό τη διαφορά δύο τελείως διαφορετικών πολιτισμών.
Δύο Τελείως Διαφορετικοί Πολιτισμοί!
Στον ένα κυριαρχούν αξίες αγάπης, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ισότητας, σεβασμού των άλλων θρησκειών, σεβασμό στις «ορθόδοξες» παραδόσεις. Στον άλλο: σκοτωμοί, βιασμοί, αδικίες, μίσος για τους Ορθόδοξους, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βίαιο εξισλαμισμό, στυγνές δολοφονίες άοπλων, παιδιών ακόμη και των ίδιων των Τούρκων. Οι γενοκτονίες των Ορθοδόξων πληθυσμών από τους Τούρκους ήταν μία τραγωδία και ήταν βάσει σχεδίου που προτάθηκε από Γερμανό υπουργό (κατά το «κόκκινο ποτάμι»).

Για πια Ελληνοτουρκική φιλία μιλάμε; Όταν όλες ανεξαιρέτως οι τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν τις διαπραχθείσες «γενοκτονίες». Κανείς δεν θίγεται που Κεμαλιστές, Ισλαμιστές και η σημερινή Τουρκική ηγεσία του κ. Ερντογάν, αρνούμενοι τις γενοκτονίες, σκυλεύουν ξανά και ξανά τους σφαγιασμένους προγόνους μας. Η μη αναγνώριση, εκτός από ανήθικη πράξη βαρβαρότητας, είναι και μία σαφής δήλωση, ότι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν. Και το έκαναν και το 1955 στα «Σεπτεμβριανά» γεγονότα της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων της Τουρκίας.

Τα «Σεπτεμβριανά» του 1955

Το πογκρόμ που εξαπέλυσε ο τουρκικός όχλος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης Μεντερές, εναντίον της πολυπληθούς και ευημερούσας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955. Αποτέλεσμα, οι 100.000 Έλληνες που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Πόλη να συρρικνωθούν σταδιακά και σήμερα μόλις και μετά βίας να ξεπερνούν τις 2.000.

Πλήθος Τούρκων με τα συνθήματα «Θάνατος στους γκιαούρηδες», «Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης», «Σφάξτε τους Έλληνες Χριστιανούς », «Κάτω η Ευρώπη» και «Εμπρός να βαδίσουμε κατά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης» δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Αδιευκρίνιστος αριθμός ανδρών βιάσθηκαν και εξαναγκάστηκαν να υποστούν περιτομή, και μεγάλος αριθμός γυναικών βιάστηκαν. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του γνωστού τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν, πολλοί ιερείς εξαναγκάστηκαν να υποστούν περιτομή, με θύμα και ένα Αρμένιο παπά. 16 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν. Καταστράφηκαν: 4.348 εμπορικά καταστήματα, 83 εκκλησίες, 110 ξενοδοχεία, 27 φαρμακεία, 35 σχολεία, 21 εργοστάσια και περίπου 1000 κατοικίες όλα ελληνικής ιδιοκτησίας. Το οικονομικό κόστος των ζημιών ανήλθε σε 150 εκατομμύρια δολάρια , σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς.

Τουρκικές Απειλές!

Με δηλώσεις όπως: «Απορρίπτουμε ως αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους εχθρικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της ιστορίας μας αλλά και όσα είπε κατά την ομιλία του στο «Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» που οργανώθηκε στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019» ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Για να πάρει μία πολύ καλή και ξεκάθαρη απάντηση από το Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχτεί την Ιστορία του» Ή ακόμη δήλωση: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο» ήταν ένα άλλο προκλητικό σχόλιο για την Μικρασιατική Καταστροφή εκ μέρους της Τουρκίας. Ας μάθουν ότι τους Έλληνες τους έριξαν στη θάλασσα οι Τούρκοι, με τις πλάτες των συμμάχων μας που μας γύρισαν την πλάτη διότι επέστρεψε ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος στη Ελλάδα. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε Τουρκία όπως τη ξέρουμε σήμερα.

Και ζητούν, σήμερα, διάλογο επί όλων των ζητημάτων! Γιατί όμως η Τουρκία παραβιάζει μόνο τον Ελληνικό εναέριο χώρο; Ζητά διάλογο με όλες τις γειτονικές χώρες! Γιατί δεν πάει να παραβιάσει και τον Ισραηλινό, Κυπριακό ή και Λιβανέζικο εναέριο χώρο; Γιατί αυτή η παραβίαση των κανόνων Διεθνούς δικαίου γίνετε μόνο εις βάρος της Ελλάδος; Γιατί δεν στέλνει ένα δικό της πλοίο έξω από το κράτος του Ισραήλ; Διότι μήπως δεν θα είναι στην επιφάνεια της θάλασσας για πολλές ώρες; Ζητά διάλογο αλλά απειλεί ακόμη και με πόλεμο μόνο την Ελλάδα! Δηλώνει ότι μπορεί να πάρει τα νησιά του Αιγαίου εν μια νύχτα ή/και να φθάσει σε 6 ημέρες στην Αθήνα! Είναι αυτό σοβαρή πολιτική ενός κράτους που θέλει να θεωρείτε πολιτισμένο και να ζητά να μπει και στην ΕΕ;

Είναι καιρός η Τουρκία να αλλάξει την απάνθρωπη συμπεριφορά του!

Έλεος! Η Τουρκία τελευταία τολμά να μας κάνει μαθήματα ανθρωπισμού! Η χώρα που με πρόσχημα την τρομοκρατία ρίχνει βόμβες σε άλλες χώρες και δημιουργεί πρόσφυγες! Η χώρα που πρόσφατα ανάγκασε τους Ορθόδοξους Αρμένιους να φύγουν από τα σπίτια των τα οποία έκαψαν για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων; Η χώρα που βουλιάζει του μετανάστες στη θάλασσα για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα! – Η χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε για τους δικούς της πολίτες! Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτούς τους εθνοκτόνους «γείτονες»; Ως πότε θα ανεχόμαστε την υποκρισία των συμμάχων μας;

Το «κόκκινο ποτάμι» ας είναι η αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου έργου αποκατάστασης της αλήθειας και τις δικαιοσύνης. Είναι ανάγκη για ένα παγκόσμιο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας του Ερντογάν. Κινδυνεύομε όλοι. Ισχύει ή δεν ισχύει για όλους το διεθνές δίκαιο; Η Τουρκία το παραβιάζει συστηματικά και συνεχόμενα από το 1974; Μέχρι πότε ο ΟΗΕ και η Διεθνής Κοινότητα θα ανέχεται αυτήν την θρασύτατη παραβατικότητα της Τουρκίας; Μέχρι όταν θα είναι πολύ αργά!;

International Hellenic Association

loading...