«Σπεύδουν» να ανοίξουν το λιανεμπόριο εν μέσω λαϊκής αποδοκιμασίας για τις απαγορεύσεις


 Με την λαϊκή δυσαρέσκεια για το πρωτοφανές κύμα απαγορεύσεων να έχει φτάσει στο κόκκινο, τώρα η κυβέρνηση «τρέχει» να ανοίξει το λιανεμπόριο προκειμένου να επανέλθει η κατάσταση σε κάπως φυσιολογικά επίπεδα.


Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μέλος της «Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων», Χαράλαμπος Γώγος, εστίασε στα μέτρα που θα μπορούσαν να χαλαρώσουν με σκοπό την ελάφρυνση του κλίματος «κόπωσης» (sic)  ή αλλιώς λαϊκής αποδοκιμασίας των απαγορεύσεων. .


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής επεσήμανε πως το να λειτουργήσει το λιανεμπόριο «συντεταγμένα, δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δούμε τη δημιουργία κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει κάποιες δραστηριότητες».


Αν και σύμφωνα με τον κ. Γώγο, αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του κύματος στα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι υπάρχει συζήτηση στην Επιτροπή εδώ και καιρό, για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες.


«Το πρώτο που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο. Αν η καμπύλη αυτών που νοσηλεύεται στα νοσοκομεία σταθεροποιηθεί, μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και το βλέπω να ανοίγει στο τέλος του μήνα», εξηγεί.


Άλλωστε, υπογραμμίζει, τα μέτρα δεν τηρούνται και «παρότι δεν τηρούνται, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα, θα είχαμε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων».


Σχολιάζοντας τα κορωνοπάρτι που έγιναν χθες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ανέφερε ότι μας πάνε πίσω επιδημιολογικά, αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης που ανατρέπουν κι όλα τα δεδομένα που περιμένουμε.


«Δηλαδή μιλάμε για ελάττωση της καμπύλης και για ύφεση, όταν τέτοιες εστίες μπορούν ξαφνικά να γεμίσουν τα νοσοκομεία και να υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :