Ανησυχητική δολιοφθορά σε ραντάρ που επιβλέπει Νότιο Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

 Ανησυχητική δολιοφθορά σε ραντάρ στην Ρόδο που επιβλέπει το Νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, μια εξαιρετικά περίεργη όσο και ύποπτη υπόθεση δολιοφθορών στο Radar του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου όσο και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο πάρκο στο όρος Ατάβυρος, απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα την 3η Μαρτίου 2021 και περί από ώρα 05.00 έως 06.00 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα εισόδου της εγκατάστασης, όπου υπάρχει όλος ο ηλεκτρονικός και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του Radar διαδρομής στον Ατάβυρο και διέκοψαν μερικώς την ηλεκτροδότηση στους χώρους της εγκατάστασης και ολικά στον εξοπλισμό του.

Επιπλέον αφαίρεσαν την κεντρική ηλεκτρονική πλακέτα του συστήματος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote η οποία παρέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και από όπου διέρχονται όλα τα σήματα προς όλους τους αποδέκτες.

Ενώ εκκρεμούσε η συγκεκριμένη έρευνα των αστυνομικών, τα ξημερώματα της Παρασκευής και από ώρα 05.30 έως 06.30 άγνωστοι δράστες μετέβησαν εκ νέου στις εγκαταστάσεις του Radar και με την χρήση εύφλεκτου υλικού, πιθανότατα βενζίνης, έκαψαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Το συγκεκριμένο ραντάρ είναι ένα από αυτά που επιβλέπει το Νότιο Αιγαίο και κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου ενώ είναι και απέναντι από την αεροπορική βάση Νταλαμάν της Τουρκιάς.

loading...