Μπ.Ομπάμα: «Οι άντρες δεν πρέπει να είναι αρρενωποί – Τοξικό το φλερτ με γυναίκες»

 Την άποψη του πως οι άντρες δεν πρέπει να είναι αρρενωποί γιατί είναι «τοξικό» εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, μάλιστα καταδικάζοντας το φλερτ με γυναίκες! 

Σε συνέντευξή του με τον ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε πως μίλησε στις κόρες του για την «τοξική αρρενωπότητα» και πως μία σειρά από χαρακτηριστικά των αντρών θα πρέπει να εξαλειφθούν! 

Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως τα αγόρια γεννιούνται με μία «προδιάθεση» (sic) αρρενωπότητας και με τη λογική ότι θα “πρέπει” να είναι “άντρες” και να το επιδεικνύουν αυτό συνεχώς.

«Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με μερικά παραπάνω στοιχεία, δημιουργούν την κατάλληλη συνθήκη για την αναπαραγωγή βίας, κάτι που οι Αμερικάνοι δεν έχουν κατανοήσει ακόμα», σημειώνει ο πρώην πρόεδρος. 

«Το μόνο καθοριστικό και δημοφιλές στην κουλτούρα του να είσαι άντρας, του να είσαι αρρενωπός, είναι ότι υπερέχεις στον αθλητισμό, τη σεξουαλική κατάκτηση και την βία. Kαι η βία, αν είναι τουλάχιστον υγιής, εντάσσεται στον αθλητισμό. Αργότερα, προστίθεται σε αυτόν τον ορισμό και το κερδίζω χρήματα»​,εξηγεί ο Μπάρακ Ομπάμα. 

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το κίνημα #metoo, ο ίδιος αναφέρει με λύπη ότι: «Δυστυχώς, πρόκειται για κάτι που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αντιμετωπίσουμε, όπως και το φαινόμενο των γυναικών που ζητούν ίσες αμοιβές».

Την άποψη του Ομπάμα για μείωση της αρρενωπότητας στην κοινωνία, ασπάζεται το Δημοκρατικό κόμμα (τόσο η ηγεσία όσο και η ακροαριστερή του πτέρυγα), αλλά και πολλοί άλλοι ηγέτες της «ίδιας συνομοταξίας» όπως πχ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποδεικνύει συνεχώς την αδυναμία του στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, την οποία έχει στηρίξει όσο κανείς άλλος πρωθυπουργός.

loading...