ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ


Χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνικό Χρυσός. Πρόκειται για ένα κείμενο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για τα δεδομένα ευρωπαϊκού κράτους.

Μέσα σε αυτή τη σύμβαση περιέχονται σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, όπως:

1) Επαναφορά από το παράθυρο της δυνα​τότητας εκτεταμένης χρήση κυανίου για τον διαχωρισμό του τελικού προϊόντος.!!!

2) Παραίτηση του κράτους από την αρμοδιότητα περιβαλλοντικών ελέγχων !!!

3) Ορισμός ιδιώτη ελεγκτή περιβάλλοντος από την εταιρία !!!

4) Θέσπιση πληρωμής ρήτρας από το δημόσιο για “διαφυγόντα κέρδη” προς την εταιρία, σε περίπτωση που κάποια επόμενη κυβέρνηση δεν της κάνει τα κέφια!!!

5) Παραίτηση του δημοσίου από το ελληνικό δίκαιο κι η αποδοχή διεθνούς δικαστηρίου, η σύνθεση του οποίου θα επιλέγεται από την Ελληνικός Χρυσός.!!!

6) Ακύρωση της υποχρέωσης προσλήψεων σε συγκεκριμένο ποσοστό από την τοπική κοινωνία. !!!

7) Σκάνδαλο όμως εντοπίζεται και στο άρθρο 19, με το οποίο θεσμοθετείται, κατά παράβαση κάθε έννοιας του δημοσίου συμφέροντος, η δυνατότητα επίσημης φοροαποφυγής για την εταιρία. Με το εν λόγω άρθρο το δημόσιο αποδέχεται να φεύγουν, ως αφορολόγητα μερίσματα στο εξωτερικό, όλα τα κέρδη της εταιρίας από την εξόρυξη μετάλλων στη Χαλκιδική. !!!

8) Θλιβερό, τέλος, είναι και το γεγονός της ΑΚΥΡΩΣΗΣ του Συντάγματος και του αρχαιολογικού νόμου, μέσα από την ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής κι Αγίου Όρους, για την μεταχείριση των αρχαιοτήτων της μεταλλευτικής περιοχή.

Αν αυτό δεν είναι σύμβαση τύπου “Κονγκό”, με διαμάντια για τους αποικιοκράτες και χάντρες για τους σκλάβους, τότε τι είναι;

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :