“Βόμβα” Βαρουφάκη: Ο Δραγασάκης επί ΣΥΡΙΖΑ δούλευε με την τσέχικη μαφία

Νέα «βόμβα» εναντίον της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά εναντίον του αντιπροέδρου της, Γιάννη Δραγασάκη, «έριξε» στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας για τη σύμβαση για το Ελληνικό.

Μιλώντας για τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και αναφερόμενος στο πεντάμηνο της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, είπε: «Πόσοι από εσάς ξέρετε τι έκανε τότε ο κ. Δραγασάκης και η αντιπροεδρία; Αρχικά, πίσω από την πλάτη μου αλλά και κάποια στιγμή μπροστά στα μάτια μου, υπέρ του ΟΠΑΠ και εναντίον της Επιτροπής Παιγνίων, με την οποία πασχίζαμε να συγκρατήσουμε, με τον Αντώνη Στεριώτη, αυτό που ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής είχε πει ότι ποτέ δεν πρέπει να γίνει. Ότι δηλαδή δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο καζίνο».

«Με τον Αντώνη Στεριώτη είχαμε βάλει ημερήσιο όριο ζημίας», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατήγγειλε ότι η αντιπροεδρία του κ. Δραγασάκη υπονόμευσε τις προσπάθειες του γιατί «ο κ. Δραγασάκης, μαζί με όλη την ομάδα της αντιπροεδρίας δούλευαν μαζί με την τσέχικη μαφία για να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια και σήμερα έχουμε παντού τον τζόγο».

«Πόσο ακόμα η σιωπή θα σκεπάζει αυτά που γίνονται στο όνομα του ελληνικού λαού εναντίον του ελληνικού λαού; Από έθνος σερβιτόρων της Β. Ευρώπης θα μετατραπούμε σε έθνος χρεοδουλοπάροικων που το μεγαλύτερό τους όνειρο θα είναι τα παιδιά τους, όταν μεγαλώσουν, ίσως να γίνουν κρουπιέρηδες ή σεκιουριτάδες για φυλάνε τους φράχτες σας», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και χαρακτήρισε την κυβέρνηση, «καφενείο σε μια ΕΕ της οποίας η βορειοευρωπαϊκή ολιγαρχία όχι μόνο καλύπτει αλλά στηρίζει με συγκινητική αφοσίωση την αναξιοκρατία, την αναποτελεσματικότητα και την ασυδοσία των πιο ξετσίπωτων ολιγαρχών του Νότου».

Πηγή: lawandorder

loading...