«Παγκόσμια κυβέρνηση» Δύσης και Ανατολής; Κίνηση ματ από την Ρωσία

 Σημαντικές εξελίξεις στον απόηχο του κορωνοϊού…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Τρίτη (23/03) πως η Μόσχα και το Πεκίνο πρέπει να διατηρήσουν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο η Δύση αγνοεί, ανοίγοντας ουσιαστικά θέμα για δύο ηγεσίες, δύο κέντρα διαχείρισης της παγκόσμιας εξουσίας (Δύσης και Ανατολής), σε περίπτωση που αποφασιστεί τελικά η εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε:

«Η κατάσταση στον κόσμο δεν γίνεται απλούστερη. Χαρακτηρίζεται, ολοένα και περισσότερο, από τις προσπάθειες των δυτικών συναδέλφων μας να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους με κάθε αναγκαίο μέσο, αγνοώντας την αντικειμενική πορεία της ιστορίας, σύμφωνα με την οποία διαμορφώνεται μια πολυπολική παγκόσμια τάξη. Φυσικά, πρέπει να κινητοποιήσουμε ομοιόμορφα τμήματα για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης, για την διατήρηση των αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ, οι οποίοι -όπως είπα- οι δυτικοί συνάδελφοί μας γενικά αγνοούν και προσπαθούν να εφεύρουν τους δικούς τους κανόνες που, στην συνέχεια, επιβάλλονται σε όλους τους άλλους».

Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, σκοπεύουν να υιοθετήσουν μια κοινή δήλωση με την ευκαιρία 20 ετών από την υπογραφή της Ρωσοκινεζικής Συνθήκης Καλής Γειτονίας, Φιλίας και Συνεργασίας, η οποία θα επεκταθεί αυτόματα Σημειώνεται πως στην Κίνα υπάρχουν ισχυρές τράπεζες, οι οποίες χρηματοδοτούν τις συμφωνίες με την Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Κινέζο συνάδελφό του, οι δύο πλευρές θα κάνουν ακόμα ένα βήμα στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας και πολύπλευρης εταιρικής σχέσης.

Επιπλέον, ο Σεργκέι Λαβρόφ επαίνεσε την αντοχή και την επιμονή του κινεζικού λαού, λέγοντας ότι η θετική του αλληλεπίδραση με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών αντικατοπτρίζει την δύναμη των σχέσεων γειτονίας Ρωσίας-Κίνας.

loading...