Γάλλοι: «Η κάθε Belharra με το Sea fire και τους Aster-30 ελέγχει περιοχή όσο 4 φρεγάτες με ESSM»

 Σύμφωνα με τους Γάλλους του meta-defence.fr, μία μόνο FDI γαλλική φρεγάτα, εξοπλισμένοι με πυραύλους Aster 30, μπορεί να καλύψει αντιαεροπορικά το ίδιο πεδίο με τέσσερις φρεγάτες, εφοδιασμένες με ESSM και τα ραντάρ περιστρεφόμενου τύπου.

Έτσι μία ελληνική Belharra θα μπορεί να ελέγχει μία εποφάνεια 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όταν οι αμερικανικές MMSC (σ.σ. με πυραύλους ESSM) θα μπορούν να καλύψουν μόνο 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Για κοντινότερους στόχους οι ελληνικές Belharra θα διαθέετους 16 πυραύλους MICA VL NG, καθώς και αντιπυραυλικό πυροβόλο, εμβέλειας 20 χλμ.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, η Naval Group πρόσθεσε στην πρότασή της το σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας RIM-116 RAM, εξοπλισμένο με 21 πυραύλους εμβέλειας 9 χλμ.

Τέλος οι Belharra που προτείνουν που προτείνουν οι Γάλλοι θα διαθέτουν πυραύλους 8 ΜΜ-40 Exocet. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη έκδοση του διάσημου γαλλικού πυραύλου, με δυνατότητα να πλήξει και στόχους ξηράς.

Αναφορικά με την τιμή οι Γάλλοι έχουν ρίξει την τιμή μονάδας κάτω από τα 700 εκατ. ευρώ, 20% κάτω από την αρχική του προσφορά.

Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι, αν προκρυθεί η γαλλική πρόταση, δίνουν άμεσα στην Ελλάδα ως πλοία ενδιάμεσης λύσης δύο γαλλικές φρεγάτες.

Μάλιστα τα δύο πλοία έχουν επισκεφτεί ήδη Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι έμειναν εντιπωσιασμένοι, σύμφωνα με το defenceworld από την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο πλοία.

defencenet.gr

loading...