Aπύθμενο θράσος – ”Oυρλιάζουν” οι Τούρκοι στρατιωτικοί: ”Δύση & Ρωσία χρησιμοποιούν την Ελλάδα-Θέλουν να μας συντρίψουν”

Mιλώντας σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz έδειξε το απύθμενο μίσος των στρατιωτικών τεχνοκρατών που καθορίζουν την εξωτερική πολιτική του Ερντογάν, κατά Ελλάδος και δύσης, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Αυτό το μίσος καθοδηγεί πλέον την Άγκυρα σε ότι λαμβάνει χώρα σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και κυρίως στην Κύπρο, αφού είμαστε σε αναμονή συναντήσεως στην Γενεύη με αφορμή το Κυπριακό.

Ο Τούρκος ναύαρχος δήλωσε με περίσσεια αλαζονεία ότι το “ελληνικό κράτος ιδρύθηκε από τον δυτικό ιμπεριαλισμό, αφού η είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως “ενδιάμεσο κράτος” μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας από τις μεγάλες δυνάμεις της περιόδου του 19ου αιώνα.

Σήμερα, υπάρχει ένα μεγάλο μνημείο στον κόλπο του Ναβαρίνου όπου έλαβε χώρα η επιδρομή των Τριών μεγάλων δυνάμεων. Υπάρχουν επιτύμβιες στύλοι Βρετανών, Γάλλων και Ρώσων ναυτικών στις τρεις γωνίες αυτού του μνημείου που αποτελεί ένα αξιοθέατο που καθιέρωσε ο δυτικός ιμπεριαλισμός του 19ου αιώνα.

Η Ελλάδα από τότε χρησιμοποιείται ως πληρεξούσιος της δύσης. Βαλκανικοί πόλεμοι, εισβολή στην Ανατολία μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, οδήγησαν σε σοβαρές απώλειες από την Τουρκία.

Ωστόσο, το 1922 η Ανατολία σώθηκε, χάρη στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος είχε τονίσει ότι η Ελλάδα προσπαθεί συνεχώς να καταλαμβάνει έδαφος από τους Τούρκους.

Σήμερα έχουμε μια σχετική ισορροπία που παρέχεται λόγω της συνθήκης της Λωζάννης. Ωστόσο, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Ελλάδος αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στις περιοχές της Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο ιμπεριαλισμός, αυτή τη φορά από τη Ρωσία και την δύση, χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τη διατήρηση της Ελλάδας, η οποία “χρησιμοποιείται” ξανά ως πολιορκητικός κριός.

Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ, εκτιμώντας ότι έτσι θα μπορέσει να πιέσει την Τουρκία να εισέλθει σε μια γεωπολιτική υποχώρηση.

Σήμερα ο αγώνας για την Γαλάζια Πατρίδα είναι ένας δεύτερος αγώνας ανεξαρτησίας για την Τουρκία και ο τουρκικός λαός τον έχει υιοθετήσει”, κατέληξε ο ίδιος.

Αυτή είναι η ιδεολογική άποψη της Τουρκίας για το ελληνικό κράτος 200 χρόνια μετά, θεωρώντας όλους τους Έλληνες ως επαναστάτες που αποζητούν συνεχώς τουρκικό “έδαφος ή θάλασσα”.

Η Τουρκία είτε ως Οθωμανική αυτοκρατορία είτε ως σημερινή τουρκική δημοκρατία το μόνο που έχει στο ιστορικό ενεργητικό της είναι γενοκτονίες και εκτελέσεις αθώων ανθρώπων (Κούρδων).

Σήμερα δε έχει καταστεί η μεγαλύτερη “φυλακή” ανθρώπων στον κόσμο και όλα αυτά δυστυχώς αγνοούνται από το δυτικό τύπο και τις κυβερνήσεις.

Το μόνο σίγουρο σε αυτόν τον εθνικιστικό νεο-Οθωμανικό φασισμό που διέπει την ελίτ στην Τουρκία, είναι ότι πολύ γρήγορα θα φέρει την διάλυση του σημερινού τουρκικού κράτους, ξεκινώντας με την ίδρυση του Κουρδιστάν.

loading...