Η 5ουσία της 5μερούς είναι η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας!





 Του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Δεν νομίζω να υπάρχη στη σύγχρονη ή και παλαιότερη ιστορία περίπτωση κράτους που ετοιμάζεται (τί ετοιμάζεται, δεν κρατιέται!) να συμμετάσχη σε διάσκεψη της οποίας το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα θα είναι η …κατάργησή του! Μιλάμε για τη μαρτυρική Κύπρο που θέλει να αυτοκτονήση πηγαίνοντας εκουσίως στον δήμιο και ο δήμιος εν προκειμένω είναι η επικείμενη πενταμερή κατάληξη της οποίας, σε οιανδήποτε περίπτωση, θα είναι η “ευθανασία” της Κυπριακής Δημοκρατίας έστω για μερικά δευτερόλεπτα, καρδιακή προσβολή δηλαδή! Ούτε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωσις άλλης χώρας που συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις εδώ και δεκαετίες με σκοπό να μετατραπή, από κυρίαρχο, ανεξάρτητο, μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ κράτος, σε συνιστών …κρατίδιο! Διότι η …πεμπτουσία της πενταμερούς είναι η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας! Η δε “λογική” της προσεγγίσεως από πλευράς Λευκωσίας είναι τόσον σουρρεαλιστική που προσωπικώς με ξεπερνάει, δεν μπορώ όσο κι’αν ξεχειλώσω τη φαντασία μου να δω με ποιά κριτήρια συζητάς την ίδια σου την ύπαρξη, βασικά το τελείωμα της ύπαρξής σου! Φυσικά έχουμε το ανάλογο της Ελλάδος, μόνο που δεν είναι τόσον προχωρημένο, δηλαδή δεν πάμε για κατάργηση απευθείας, απλώς προσερχόμεθα σε συζητήσεις για να αποφασιστή τί θα δώσουμε από τα δικά μας! Εμείς όμως είμαστε δεδομένοι, μαλθακοί, μαλακοί κι’ασπόνδυλοι, μας τά’χουνε κόψει προ πολλού, από τους Κυπρίους με τη μισή τους χώρα υπό κατοχή περίμενα άλλα. Τόσο πολύ ευνουχιστήκανε κι’αυτοί που έφτασαν σε σημείο να διαπραγματεύονται την ύπαρξη του κράτους τους στο όνομα μιας λύσης που τους υποβιβάζει σε καθεστώς ισότιμης κοινότητος όντες το 75% του πληθυσμού στην ίδια τους τη χώρα; Ξέρω ότι οι ναρκωτικές ουσίες δίνουν και παίρνουν στη νήσο, μα τόσο πολύ βρε παιδί μου;

Οπως έγραψα πριν λίγες μέρες, ο πολυχρονεμένος (το εννοώ, πρόκειται για τη μεγάλη μας ελπίδα με τις μαλακίες που έχει αρχίσει να κάνη, γιατί οι δικοί μας είναι χέστηδες) Ερντογάν προσέφερε εν τη μεγαλοσύνη του την τέλεια αφορμή στην Κύπρο να εγκαταλείψη την ιδέα Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Γιατί την εγκατέλειψε πρώτος αυτός! Είπε ότι η ΔΔΟ ως βάση των διαπραγματεύσεων έχει πεθάνει, ρεαλιστική λύση είναι μόνο τα δύο κράτη! Κι’αντί η Λευκωσία να δράξη την ευκαιρία και να δευτερώση την άποψη ότι η ΔΔΟ δεν ισχύει πλέον, κάθεται και παπαγαλίζει τις ίδιες ανοησίες που ως αποτέλεσμα θα έχουν “υποχώρηση” του Ερντογάν ο οποίος θα εμφανιστή ότι μας κάνει και χάρη για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής επειδή εκεί θέλει να μας πάη ούτως ή άλλως, δεν ενδιαφέρεται για δύο ανεξάρτητα κράτη γιατί δεν τον ενδιαφέρει η μισή Κύπρος, τη θέλει ολόκληρη!

Για να το επιτύχη αυτό πρέπει να υπάρχη μια χαλαρή συνομοσπονδία – σαν γάμος χίπιδων δηλαδή – και το κεντρικό κράτος, μονίμως σε κώμα, δεν θα μπορεί να κάνη τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συνιστώντων κρατιδίων! Μ’άλλα λόγια, μέσω του 25% του πληθυσμού, η Τουρκία θα ελέγχη τις πολιτικές ολοκλήρου του κράτους όσον αφορά στα εξωτερικά θέματα που σημαίνει ότι η Κύπρος ως διεθνής οντότητα θα είναι από ανύπαρκτη έως γιουσουφάκι της Αγκυρας! Και εμείς πάμε και τα συζητάμε αυτά, προσερχόμεθα σε διαλόγους επί ίσοις όροις(!), ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με το …ζώο που δεν το αναγνωρίζει κανένας! Για τον δε …Ταρτάρ, μέχρι πρότινος υπήρχε ένταλμα συλλήψεως στη Βρετανία! Πέφτουμε λοιπόν στο επίπεδο κοινών απατεώνων που τους αναβαθμίζουμε σε ομόλογους ηγέτες! Το τραβάει ο κώλος μας κι’αν μην φωνάζωμε όταν θα αρχίση το τσούξιμο. Ευτυχώς που υπάρχει η Ελλάς και συμπαρίσταται, σαν να πηγαίνη τη μικρή αδερφή της στους βιαστές, κρατώντας της εν συνεχεία το χέρι καθώς οι επιβήτορες θα ασελγούν πάνω της κατά φύση και παρά φύση!

Και μην ακούω εξυπνάδες του τύπου η μικρή Ελλάς και η μικρότερη Κύπρος απέναντι στον “γίγαντα” Τουρκία! Εδώ οι Κουβανοί, ρε παπάρες, ξυπόλητοι, ξεβράκωτοι και νηστικοί, κάτω από την …πούτσα της Αμερικής (χερσόνησος Λουλουδιασμένης, ισπανιστί Φλώριδας) και δεν έχουν υποκύψει για δεκαετίες, πέθανε ο Κάστρο κι’ακόμα κρατάνε απέναντι στην υπερδύναμη! Και εμείς φοβόμαστε την …Τουρκία; Θα μου πήτε, δεν θα θέλαμε να ζούμε σαν τους Κουβανούς ακόμη κι’αν ήμασταν μάγκες, η Ελλάς και η Κύπρος δεν είναι ούτε θα γίνουν Κούβα, και η Τουρκία όμως δεν είναι ΗΠΑ ούτε θα γίνη ποτέ! Αποφασιστικότητα και στρατηγική χρειάζεται, η γείτων βρυχάται ως λέων, μόνο που είναι τσίρκου, όχι ζούγκλας…

Και επειδή είναι της μόδας να αναφέρεται τελευταία ως σύγκριση η Παραβολή του Ασώτου με τις ΗΠΑ να είναι ο πατέρας, η Ελλάς ο καλός, δεδομένος γιος και η Τουρκία ο άσωτος για την επιστροφή του οποίου θα θυσιαστή ο μόσχος ο σιτευτός, επιτρέψτε μου να σας τη χαλάσω! Θα θέλαμε να ήταν έτσι. Ελλάς και Κύπρος δυστυχώς θα είναι το σιτευτό μοσχάρι στο μεγάλο φαγοπότι αν αποφασίση ο άσωτος υιός, η Τουρκία, να επιστρέψη στη μάνδρα των ΗΠΑ. Κι’αυτό θα γίνη επειδή εμείς δίνουμε το δικαίωμα αφού συμπεριφερόμαστε αντί για ελεύθερες και ανεξάρτητες χώρες ως γιουσουφάκια προς …υιοθεσία!

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: Τί κρέμα προσώπου να χρησιμοποιή άραγε ο Κοτζιάς; Μήπως την …τρώει; Τόσων χρόνων και η μούρη του είναι σαν το μωρό της Bebelac!

2) Για όσους λένε είναι κακό στην άμμο να χτίζης παλάτια, το Λας Βέγκας έχει χτιστεί σε έρημο!

3) Κάποιοι που “σπάνε τη σιωπή τους”, γιατί το κάνουν; Δεν μας λυπούνται;

https://www.neohellenika.com

loading...