ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 – Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί…

O Υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, γράφει στοχευμένα και τις περισσότερες φορές τα κείμενά του με βρίσκουν σύμφωνο! Ένα τέτοιο κείμενο (27/3/2021) θα σας δημοσιεύσω παρακάτω, το οποίο συνάδει και με τις δικές μου απόψεις στα πρόσωπα του Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ, του ΥΕΘΑ και του Α/ΓΕΕΘΑ:

«Τον τελευταίο καιρό βαρεθήκαμε να δεχόμαστε επαινετικές φιλοφρονήσεις από κάθε μεριά της γης κάτι που δεν συνέβαινε την προηγούμενή δεκαετία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάτι έχει αλλάξει στη στρατηγική των υπερδυνάμεων και η Ελλάδα αποκτά μέγιστη γεωπολιτική και στρατηγική αξία για την Ανατολή και τη Δύση.

Έχει και πάλι αναζωπυρωθεί το “Ανατολικό Ζήτημα” σε μια εποχή που η Τουρκία παραπαίει γιατί προσπαθεί να ισορροπήσει κλυδωνιζόμενη πάνω σε τρεις βάρκες (ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα) ενώ η χώρα μας είναι γερά αγκιστρωμένη στην Δυτική Συμμαχία.

Το ΥΠΕΞ (κ. Δένδιας) κινήθηκε δραστήρια για να στεριώσει τη χώρα με τον άξονα Φιλίας (Γαλλία-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος-ΗΑΕ-Σαουδική Αραβία κ.α).

Το ΥΕΘΑ (κ. Παναγιωτόπουλος) ισχυροποίησε με ταχύτατα βήματα τον εξοπλισμό των Ε.Δ με νέα οπλικά συστήματα (F-16 Viper, RAFALE, Φρεγάτες εν΄ όψει κ.α.) Η επιλογή των φρεγατών είναι δυσεπίλυτο θέμα γιατί προσκρούει στα συμφέροντα δύο φίλων και συμμάχων μας ΗΠΑ-Γαλλίας και η μοιρασιά είναι εξόχως δυσχερής. Ίσως χρειαστεί η “Σολομώντεια” λύση.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ (στρατηγός Φλώρος) και οι αρχηγοί των Κλάδων των Ε.Δ κινήθηκαν δραστήρια για την αναδιοργάνωση των δυνάμεων και την αναθεώρηση των Σχεδίων ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει επιτυχώς την Τουρκική προκλητικότητα με επιθετικά και αμυντικά μέσα.

Εκείνο που δεν δίνει έμπρακτα ενθαρρυντικά μηνύματα είναι το Μαξίμου και οι ηττοπαθείς άνθρωποι που πλαισιώνουν τον κ. Πρωθυπουργό. Δεν είδαμε κάποια εμπνευσμένη Ελληνική πρόταση – στην λίαν ευνοϊκή για τη χώρα συγκυρία – που να χαράζει νέους ορίζοντες πέραν των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, οι οποίες ποτέ δεν θα επιβληθούν από την φιλότουρκη Γερμανία. Τούτες τις ώρες της μεγάλης κρίσης και επαναχάραξης συνόρων είναι ανάγκη να επανακαθοριστεί ο ρόλος της χώρας μας στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο – Στενά των Δαρδανελίων, την απελευθέρωση της Κύπρου από την κατοχή του Αττίλα και τέλος τον πνευματικό και πολιτιστικό της ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.

Εν όψει πολέμου και παγκόσμιων δομικών ανακατατάξεων, η χώρα μας δεν πρέπει να μείνει αδρανής. Ούτε να αρκείται στην είσπραξη ωραίων λόγων και ευχολογίων. Είναι καιρός να θέσει τα ζωτικά θέματα ευθαρσώς στους δυτικούς – όπως έκανε ο Ε. Βενιζέλος το 1912 – και να ζητήσει σοβαρά ανταλλάγματα για τον ρόλο της χώρας στην νέα εποχή.»!!

Προβοκάτσια σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη…

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε πολλές ζυμώσεις ιδρύσεως κομμάτων, αλλά και συζητήσεις ευρύτερης συνύπαρξης παλαιοτέρων κομμάτων με νεοϊδρυθέντα για κοινή κάθοδο στις εκλογές που σύντομα έρχονται!

Από τη στιγμή που η ΝΔ των πολλών κυβερνητικών λαθών και αστοχιών αφήνει ελεύθερο πολιτικό χώρο, που ωστόσο δεν μπορεί να τον καλύψει ο ανεπαρκής πλέον ΣΥΡΙΖΑ!

Από εκεί και μετά είναι σίγουρο, ότι θα υπάρξουν και “μαχαιριές κάτω από το τραπέζι”, αφού τέτοιου είδους παιχνίδια τα “επιτρέπει” η πολιτική στην Ελλάδα! Χωρίς βέβαια να υπαινίσσομαι ότι αυτό είναι θεμιτό! Γι΄ αυτό άλλωστε καταγράφω την παρακάτω καταγγελία που δημοσίευσε η διαδικτυακή πλατφόρμα “iskra” και η οποία είναι – εκτιμώ – πολύ σοβαρή:

«Ο “Μαξιμιλιανός” του bankingnews.gr, σε ρεπορτάζ του για το κόμμα που σχεδιάζει να συγκροτήσει ο Γ. Τράγκας, αναγράφει ψευδέστατα ότι ο Γ. Τράγκας συνομιλεί και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη με στόχο να συνεργαστεί ο τελευταίος με το κόμμα του!

Έλεος! Και οι προβοκάτσιες έχουν τα όρια τους!

Ούτε ως κακόγουστο ανέκδοτο, έλεγε στην iskra ο Π. Λαφαζάνης, δεν μπορεί να σταθεί το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

Άλλωστε, η ιστοσελίδα iskra, την οποία διευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ήταν η πρώτη και μάλλον μέχρι τώρα η μόνη, που επέκρινε και το ΕΠΑΜ για την απόφαση του να αποδεχθεί καταρχήν να συζητήσει την πρόταση του Γ. Τράγκα για συνεργασία μαζί του.

Η χώρα χρειάζεται πράγματι ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής, που θα ενώσει πατριώτες και δημοκράτες πολίτες, πέρα από πολιτικές καταγωγές, σε μια αντισυστημική κατεύθυνση!

Για να σαρωθεί, ένα παρακμιακό, διεφθαρμένο και υποτελές πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Μόνο που αυτό το μέτωπο για να μην είναι αχταρμάς και μια ετερόκλητη παραπλανητική συσπείρωση για βόλεμα και πολιτικές καρέκλες, θα πρέπει να διαθέτει αξιοπιστία, ανιδιοτέλεια, αγωνιστικότητα και να στηρίζεται σε αρχές και σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα εθνικής ανεξαρτησίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης που θα αμφισβητεί το ολιγαρχικό καθεστώς!

Tο πελατειακό, αναξιοκρατικό, αναποτελεσματικό κράτος και τα ευρωατλαντικά δεσμά της χώρας.

Ένα μέτωπο με τα χαρακτηριστικά που συνοπτικά αναφέρουμε παραπάνω δεν μπορεί για προφανείς λόγους να υπάρξει με ένα κόμμα του Γ. Τράγκα.

Δεν έχουμε τίποτα το προσωπικό με το Γιώργο Τράγκα, πολιτικά ομιλούμε με βάση τον ιδεολογικό πολιτικό προσανατολισμό και την πολιτική πορεία του ανδρός.

Στην κατεύθυνση αυτού του αναγκαίου, αξιόπιστου και ριζοσπαστικού μετώπου, όπως σε αδρές γραμμές το περιγράψαμε, εργάζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και όπως μας τονίζει θα υπάρξουν θετικές και ελπιδοφόρες εξελίξεις το επόμενο διάστημα.»!!

Εξακολουθούν οι ΗΠΑ να μας θεωρούν ιθαγενείς…

Έχω γράψει πολλές φορές, ότι οι ΗΠΑ επί δεκαετίες είναι ανέντιμος “σύμμαχος” της Ελλάδος! Αντίθετα, ότι κι αν υποστούν από την Τουρκία παραμένουν πιστοί σε αυτήν!

Το παρακάτω δημοσίευμα, πάλι από το iskra.gr επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψή μας:

«Μπορεί η Αθήνα να πανηγύριζε για το κλίμα που υπήρχε στην τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, την ίδια ώρα έδινε ένα νέο “χαστούκι” προς την Ελλάδα. Είπε συγκεκριμένα:

“Έχουμε δει κάποια αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Το NATO διαδραματίζει καλό ρόλο στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης για να εγγυηθεί ότι στις περιοχές όπου υπάρχουν “διαφορές”, κανείς δεν θα κάνει προκλητικές ενέργειες, ξεκινώντας με την Τουρκία να κρατά τα πλοία τους εκτός των θαλάσσιων περιοχών που …διεκδικούν άλλοι,”!

Εκτός από την προφανή εξομοίωση του θύτη με το θύμα, η δήλωση αυτή υποκρύπτει κάτι πολύ πιο σοβαρό. Στην ουσία γκριζάρει όλες τις περιοχές τις οποίες αμφισβητεί η Τουρκία, θεωρώντας ακόμα και την νόμιμη δραστηριότητα της Ελλάδας σε περιοχές όπου έχει εθνική κυριαρχία η κυριαρχικά δικαιώματα, ταυτόσημες με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχές όπου δεν έχει καμία δικαιοδοσία.

Να υπενθυμίσουμε, πως πρόσφατα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Μ. Τσαβούσογλου, όπου και συνομίλησαν για αρκετή ώρα και στη συνέχεια ανέβασαν και κοινή φωτογραφία στα social media, αντιθέτως ο ίδιος δεν ανέφερε καν την συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια!»!!

Κι όμως είναι αλήθεια…

loading...