Πάρτε το απόφαση: διανύουμε την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα και η γκεστάπο έχει πεθάνει…

 Ζω εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια στη Γερμανία, μια χώρα με ιδιαίτερα βεβαρυμένο ιστορικό και βαρύ ποινικό μητρώο στο θέμα της κρατικής καταστολής, της χειραγώγησης και καταπίεσης των λαϊκών μαζών. Έχω βρεθεί σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια για τα εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα και μπορώ να πω ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας ήταν μια έκπληξη για μένα.

 Δεν έχω δει ποτέ (ποτέ όμως) ένστολο να μιλάει με τους διαδηλωτές, να κάνει προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή να τους απευθύνει γενικώς το λόγο σε οποιοδήποτε τόνο. Δεν θα δεις σιδερόφρακτους κρανοφόρους να τρομοκρατούν τον κόσμο χτυπώντας τις ασπίδες τους ή να βρίζουν χυδαία αυτούς που διαδηλώνουν. Τις κοπέλες δεν τις κοιτάζουν καν στα μάτια.

 Ένστολος που βρίζει πολίτη, την ίδια μέρα εξετάζεται από ψυχίατρο και ένστολος που διακινεί νεοναζιστικές ιδέες αποπέμπεται πάραυτα από το σώμα (υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα). Έχω δει ανθρώπους μεθυσμένους, επιθετικούς, εκτός ελέγχου, να συλλαμβάνονται από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα χωρίς βία, χωρίς να τους χτυπήσει κανείς, χωρίς να ανοίξει μύτη γιατί υπάρχει και αυτός ο τρόπος.

 Αυτό το χάλι με τους χωροφύλακες που κάνουν λες και τους είχαν αλυσοδεμένους από την εποχή του εμφυλίου και της χούντας και τους αμόλυσαν ξαφνικά για να πιουν το αίμα του κόσμου, είναι ένα λυπηρό, απαράδεκτο και αναχρονιστικό φαινόμενο που πρέπει επειγόντως να σταματήσει.

Πάρτε το απόφαση: διανύουμε την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα και η γκεστάπο έχει πεθάνει…

loading...