Δυστύχημα Βουλής: Το όχημα που σκότωσε τον 23χρονο ήταν παράνομο – ΕΔΕ κατά του τροχονόμου που… διώχνει τον μάρτυρα!

 Νέα στοιχεία και παράμετροι αποκαλύπτονται για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12/3) που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και εγκεφαλικό θάνατο ενός 23χρονου μοτοσικλετιστή από αστυνομικό της συνοδείας της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τον τροχονομόνο που φαίνεται στο βίντεο που αποκάλυψε το Pronews TV να… απειλεί και να διώχνει τον αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου, ένα διανομέα!

Στο μεταξύ, οι Αρχές ψάχνουν και τον δεύτερο οδηγό ταξί, ο οποίος προπορευόταν της μηχανής του 23χρονου.

Γιατί το υπηρεσιακό όχημα δεν έπρεπε να μπει από τη συγκεκριμένη πύλη

Από την ανάλυση των κανόνων εισόδου οχημάτων στη βουλή, αλλά και από το βίντεο του δραματικού συμβάντος αποκαλύπτεται ότι η στροφή στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας του υπηρεσιακού οχήματος που οδηγούσε ο συνοδός ασφαλείας της κυρίας Μπακογιάννη είναι με βάση τις διαδικασίες της βουλής, που έχει ορίσει η ελληνική αστυνομία, παράνομη.

Όταν στα οχήματα δεν επιβαίνουν υπουργοί και βουλευτές δεν εισέρχονται από εκείνο το σημείο, αλλά τους έχουν δοθεί εντολές να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας, από την πλευρά δηλαδή της πλατείας Συντάγματος.

Ο οδηγός του οχήματος της φρουράς της Ν.Μπακογιάννη, έστριψε παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων στο προαύλιο της βουλής. Δεν έκανε ούτε ηχητικό σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του προαύλιου της βουλής. Κινήθηκε μόνος του, με αυθαίρετο τρόπο.

Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν  χωρίς να έχει παραβιάσει κόκκινο, ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι. 

Το βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε κατ’αποκλειστικότητα το Pronews TV:

loading...