Τα 15 πιο επικίνδυνα πλάσματα που υπάρχουν στον κόσμο. Με το τελευταίο θα πάθετε σοκ.

Παράξενα πλάσματα

Η φύση είναι τόσο θαυμάσια και τρομακτική. Όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν τα αμέτρητα ντοκιμαντέρ για άγρια ζώα, το ζωικό βασίλειο είναι θαυμάσιο, ειδικά εκείνα τα πλάσματα με εξαιρετικές δυνατότητες στην άμυνα, την επίθεση ή και τα δύο.

Από το μικρότερο μυρμήγκι μέχρι τον μεγαλύτερο καρχαρία, τα επικίνδυνα ζώα είναι γύρω μας. Είτε πρόκειται για ένα τσίμπημα, ένα θανατηφόρο δηλητήριο, ή ακόμα και μια παράξενη μετάλλαξη, τα πλάσματα σε αυτόν τον κατάλογο είναι όλα εντυπωσιακά.

Χταπόδι με μπλε δακτυλίους

Το χταπόδι με μπλε δακτυλίους, μοιάζει με όνειρο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο επιθετικό. Ο αμυντικός μηχανισμός του αποτελείται από μια ισχυρή νευροτοξίνη που παραλύει τους αναπνευστικούς μύες.

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος τραυματιστεί από αυτό, θα χρειαστεί άμεση τεχνητή αναπνοή ή θα αντιμετωπίσει θάνατο από ασφυξία.

Μαύρος σκορπιός με παχιά ουρά

Αυτός ο σκορπιός μπορεί να εκτοξεύσει το δηλητήριό του μέχρι ένα μέτρο. Αν και δεν είναι συνήθως θανατηφόρο, το δηλητήριο προκαλεί έντονο πόνο και προσωρινή τύφλωση.

Η τύφλωση μπορεί να γίνει μόνιμη εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Αυτό το πλάσμα βρίσκεται σε ξηρές περιοχές πολλών Αφρικανικών χωρών.

Σαρκοφάγο Ψάρι

Αυτό το ψάρι μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι ατρόμητο και αρκετά επιθετικό ώστε να έχει κερδίσει τον επιφυλακτικό σεβασμό των ψαράδων παγκοσμίως. Οι σαρκώδεις φτερούγες μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε πλάσμα πλησιάζει στο καταφύγιο τους.

Το στόμα τους μπορεί να ανοίξει πολύ και έχουν αιχμηρά δόντια που χρησιμοποιούν για να παλέψουν με άλλα ψάρια στην περιοχή.

Saw-Scaled Οχιά

Το όνομα αυτού του ερπετού προκαλεί τρομακτικές εικόνες, πράγμα που μάλλον του ταιριάζει. Όταν απειλείται, αφαιρεί τμήματα του σώματός του για να δημιουργήσει ένα προειδοποιητικό ηχητικό σήμα.

Οι τοξίνες που υπάρχουν στο δηλητήριο του σήματος προκαλούν στο σώμα την εμφάνιση αιμορραγικών διαταραχών, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα θύματα πεθαίνουν από εσωτερική αιμορραγία.

Frilled Καρχαρίας

Οι καρχαρίες αυτοί μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με χέλι παρά με καρχαρία. Αυτό το ζώο διαθέτει πολλά, τρισδιάστατα δόντια, τα οποία χρησιμοποιεί για να γαντζώσει το θήραμα ώστε να μη διαφύγει. Αυτοί οι καρχαρίες ζουν σε πολύ βαθιά νερά.
Πορτογαλέζικο Man O’War

Αυτό το θαλάσσιο πλάσμα περνιέται συχνά ως ένα είδος μέδουσας, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα σιφωνόφορο. Αυτό που το κάνει τρομακτικό όμως, είναι το δηλητήριο του.

Αφήνει τεράστιες, κόκκινες επιφάνειες στο δέρμα, που μετά ταξιδεύουν στους λεμφαδένες και προκαλούν πυρετό, σοκ και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις. Λέγεται ότι είναι ένα από τα ζώα με τα πιο επώδυνα δηλητήρια στον κόσμο.

Φώκια με κουκούλα

Οι φώκιες με κουκούλα είναι θαλάσσια θηλαστικά που φαίνονται ξεχωριστά, λόγω της φουσκωτής κύστης στο κεφάλι του ενήλικου αρσενικού. Σε αντίθεση με άλλες φώκιες, αυτά τα πλάσματα είναι αντικοινωνικά και είναι γνωστό ότι είναι επιθετικά προς τον άνθρωπο.

Ο βιότοπός τους εκτείνεται στην Αρκτική Θάλασσα γύρω από τον Καναδά, τη Γροιλανδία και την Ισλανδία.

Brazilian Wandering αράχνη

Αυτό το ζώο, θεωρείται επισήμως ως η πιο δηλητηριώδης αράχνη στον κόσμο. Επειδή του αρέσει να περιπλανιέται, αυτός ο μικρός δολοφόνος μπορεί να εντοπιστεί οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ευτυχώς βρίσκονται μόνο στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας

Αυτό το αρπακτικό είναι τόσο θανατηφόρο όσο φαίνεται. Έχει 300 οδοντωτά δόντια, οξεία αίσθηση οσμής και μπορεί ακόμη και να ανιχνεύσει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγονται από το θήραμα.

Κροκόδειλος του αλμυρού νερού

Υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν εξελιχθεί για να γίνουν απίστευτα αποτελεσματικά αρπακτικά, αποφεύγοντας την ανάγκη για περαιτέρω προσαρμογές.

Είναι γρήγοροι κολυμβητές και μπορούν εύκολα να κρυφτούν, για να κατακλύσουν το θήραμά τους. Έχουν το ισχυρότερο δάγκωμα στο ζωικό βασίλειο και ναι, κολυμπούν επίσης και στο γλυκό νερό.

Bullet μυρμήγκι

Λένε ότι ο πόνος από το δηλητήριό αυτού του μικρού εντόμου είναι τόσο ισχυρός, που το νοιώθει κανείς σαν πυροβολισμό.

Οι τοξίνες στοχεύουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας παράλυση τόσο ισχυρή, ικανή να καταλάβει έναν μεγάλο άνδρα. Υπάρχουν στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής.

Golden Poison Dart Βάτραχος

Αυτό το χαριτωμένο, φωτεινό κίτρινο αμφίβιο θα μπορούσε εύκολα να είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, αλλά σίγουρα δεν είναι φιλικό για τα παιδιά. Ο βάτραχος περιέχει αρκετό δηλητήριο, ικανό για να σκοτώσει 10 μεγάλους άνδρες.

Πολική αρκούδα

Οι πολικές αρκούδες είναι το πιο σαρκοφάγο από τα είδη των αρκούδων και δεν πρέπει να τις ενοχλούν. Παρόλο που προτιμούν τη λιπαρή σάρκα των φώκιας, οι πεινασμένες πολικές αρκούδες είναι γνωστό ότι επιτίθενται και σκοτώνουν ανθρώπους.

Δράκος Komodo

Αυτό το είδος σαύρας είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο. Μεταξύ των ιδιοτήτων του είναι το δάγκωμα του, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, παράλυση των μυών και υποθερμία.

loading...