Το VR «ζωντανεύει» νεκρούς! Έτσι θα «προσκυνάνε» οι άνθρωποι την τεχνολογία – ΒΙΝΤΕΟ

 Με τι αντάλλαγμα άραγε;

Όταν κάποιος ακούει για εικονική πραγματικότητα (VR), συνήθως το μυαλό τους πάει στα βιντεοπαιχνίδια ή τις διαδραστικές εκδρομές σε μουσεία. Ωστόσο, το VR δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω.

Πολλές φορές έχει την…«δύναμη» να «επανασυνδέσει» ανθρώπους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν χάσει.

Στο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ της Νότιας Κορέας με τίτλο «I met you» έγινε ακριβώς αυτό. Η εκπομπή της κορεάτικης εταιρείας ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών MBC, βοήθησε στην επανένωση του 51χρονου Κιμ Γιανγκ Σου με την σύζυγό του, 4 χρόνια αφότου απεβίωσε.

Σύμφωνα με το MBC το κόστος για ένα τέτοιο επίτευγμα είναι μεγάλο. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να προετοιμαστούν για τα πάντα για να γίνει η επανένωση του ζευγαριού όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.

Σε γενικές γραμμές η χρήση VR για κάτι τέτοιο θεωρείται ένα αμφιλεγόμενο θέμα και υπάρχουν υποστηρικτές και μη. Η Κάθριν Γκάλασερ από την Γλασκώβη, μέλος της Βρετανικής Ένωσης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας , μιλώντας στο Bored Panda εξηγεί ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβουμε υπόψιν σχετικά με το VR και το εάν μπορεί να βοηθήσει ένα συγκεκριμένο άτομο να αντιμετωπίσει την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να αποδεχθούμε πλήρως ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν βρίσκονται πια στην ζωή μαζί μας και να προχωρήσουμε.

«Φυσικά η εικονική πραγματικότητα δεν είναι η πραγματική ζωή και ελλοχεύει ο κίνδυνος το άτομο να παραμείνει κολλημένο στην θλίψη», προειδοποιεί η Γκάλασερ.

Η σύζυγος του Κιμ πέθανε μετά από χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας να αντιμετωπίσει μια πολύ σοβαρή ασθένεια, αφήνοντας τον πίσω με 5 παιδιά. Η μεγαλύτερή του επιθυμία ήταν να ξαναδεί την γυναίκα του άλλη μια φορά.

Η επανένωση, ωστόσο, σχεδόν δεν συνέβη επειδή μερικά από τα παιδιά του Κιμ δεν ήταν σύμφωνα με την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το VR για να αναδημιουργήσουν την ομοιότητα της μητέρας τους: ο θάνατός της ήταν πολύ οδυνηρός για να αντέξουν και ήθελαν τον πατέρα τους να προχωρήσει με τη ζωή του. Τελικά, τα παράτησαν.

Η στιγμή της συνάντησής του με την σύζυγό του είναι πραγματικά μοναδική. Όταν την ρώτησε αν νιώθει ακόμα πόνους, τα παιδιά δεν άντεξαν και έκλαψαν από την συγκίνηση.

loading...