«Έκρηξη» ανόδου στο νέο ψηφιακό νόμισμα! Ο ρόλος του Έλον Μασκ, αλλαγές στον πλανήτη, vid

Τα κατάλληλα βήματα, την κατάλληλη ώρα…

Στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και συγκεκριμένα πάνω από 48.000 δολάρια έφτασε το bitcoin, αφού η Tesla δήλωσε ότι αγόρασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια του ψηφιακού νομίσματος!!!

Μάλιστα, η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους πελάτες της να αγοράσουν τα ηλεκτρονικά της οχήματα με bitcoin, δίνοντας ακόμα πιο μεγάλη ώθηση στο ψηφιακό χρήμα εις βάρος των εθνικών νομισμάτων.

«Νομίζω ότι αυτή η τάση είναι αξεπέραστη. Πιστεύω ότι όχι μόνο με το bitcoin, αλλά και με άλλα κρυπτονομίσματα, σταθερά νομίσματα θα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τις συναλλαγές τα επόμενα πέντε χρόνια. Δεν τίθεται ζήτημα για την τάση της τιμής του bitcoin τον τελευταίο χρόνο, ακόμα και πιο πριν. Επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία για την αστάθεια του bitcoin με την πάροδο του χρόνου. Η δική μου σύσταση προς έναν ανεξάρτητο επενδυτή είναι να μην επενδύσει τον συνταξιοδοτικό του λογαριασμό ή κάτι πολύ σημαντικό σε bitcoin.» δήλωσε ο οικονομολόγος Ρίτσαρντ Λίονς.

Παρότι τα δύο τελευταία χρόνια οι εταιρείες έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία που βασίζεται στα ψηφιακά νομίσματα, όπως είναι το bitcoin, μια έννοια γνωστή ως blockchain, δείχνει ότι οι πραγματικές χρήσεις για το bitcoin δεν έχουν αλλάξει πραγματικά. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από εκείνους που δεν εμπιστεύονται τα τραπεζικά συστήματα, εγκληματίες που θέλουν να ξεπλύνουν χρήματα και κυρίως ως αποθεματικό», σχολιάζει το euronews.

Τι θα γίνει όμως, όταν τεθεί υπό τον έλεγχο μίας παγκόσμιας αρχής, την οποία θα εμπιστεύονται όλες οι τράπεζες; Θα μιλάμε για την γένεση ενός νέου παγκόσμιου ψηφιακού συστήματος συναλλαγών;

«Δεν μπορούν να κάνουν τα δολάρια, τα γιεν, τις λίρες ή τα ευρώ σου να στοιχίζουν λιγότερο. Αυτή είναι η αξία του κρυπτονομίσματος» δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας Toroso Investments. Ένα νέο πρακτικότερο λοιπόν νόμισμα το κρυπτονόμισμα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος με την στήριξη μάλιστα του Έλον Μασκ, ο οποίος θέλει να εμφυτεύσεις τσιπάκι στον εγκέφαλο, το οποίο, σύμφωνα με την Δρ Ανδρειανή Οδυσσέως, Επιστημονική Διευθύντρια Νανοβιοτεχνολογίας και Νανοϊατρικής του Οργανισμού Έρευνας και Ανάπτυξης EPOS-Iasis, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ταυτότητα αλλά και για χώρο, στον οποίο θα μπορούν να αποθηκεύονται προσωπικές μας πληροφορίες, γιατί όχι και ψηφιακές μονάδες συναλλαγών, όπως τα κρυπτονομίσματα

Στο συνεχιζόμενο ψηφιακό κύμα οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι ρυθμιστικές αρχές, κυρίως στην Κίνα έχουν αρχίσει να υιοθετούν την έκδοση δικών τους κρυπτονομισμάτων για καθημερινή χρήση, κάνοντας τη διαφορά από τις συμβατικές λειτουργίες της παγκόσμιας χρηματοδότησης.

Το Πεκίνο θα τυπώσει 10 εκατομμύρια γουάν σε ψηφιακά νομίσματα ώστε οι πολίτες να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν την κινεζική πρωτοχρονιά που αρχίζει την Πέμπτη.

Όπως αντιλαμβάνονται πολλοί, ο πλανήτης ζει κοσμογονικές αλλαγές στην οικονομία.

loading...