ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ‘’PDIU΄ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Ο αρχηγός του‘’PDIU” , Shpëtim (=Σωτήρης) Idrizi, δεν χάνει ευκαιρία να καταφερθεί κατά της Ελλάδος και να μην διεκδικεί δικαιώματα (επί της Θεσπρωτίας) υπέρ των εγκληματιών πολέμου Τσάμηδων και προς όφελος της Αλβανίας.  Για αυτόν δεν έχει γίνει κανένα δικαστήριο ούτε ελληνικό, ούτε αλβανικό. Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από πρόσφατη συνέντευξή του σε αλβανικό κανάλι :

Ο  ‘’ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ’’  ΖΗΤΑΕΙ  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 

    Ο επικεφαλής του Τσάμικου Κόμματος ‘’PDIU΄΄ , Shpëtim Idrizi,  μίλησε στην εκπομπή  “Top Talk” για το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα, προτείνοντας στους Αλβανούς να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα τι θέλουν να γίνει.

-Ερώτηση: Τι πιστεύετε για τη συμφωνία του Λουλζίμ Μπασά, Υπουργού Εξωτερικών του 2009 και την ανατροπή της από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας;

Idrizi: Πιστεύω ότι είναι μια συμφωνία που το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε καθορίζοντας ορισμένες κόκκινες γραμμές που φαίνεται ότι παραβιάζονται σήμερα. Τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Αλβανίας, για αρκετές φορές, καθορίζονται από σχετικές διεθνείς πράξεις που ξεκινούν από τη συνθήκη της Φλωρεντίας το 1925 και το 1926, και από την Διεθνή Επιτροπή Οριοθέτησης, που δεν γνωρίζει, που δεν κάνει καλό στο κράτος μας με τη δήλωσή της.  Λείπει επίσης η ανεξαρτησία, αλλά προφανώς και οι τίτλοι

ιδιοκτησίας. Αφήστε τους να βρουν το βιβλίο του κ. Shaban Murati ή μπορούν να ρωτήσουν τον Xenophon Christopher που γνωρίζει πολύ καλά τον νόμο της θάλασσας.

Αυτή η συμφωνία ήταν λανθασμένη τόσο στον τίτλο όσο και στο περιεχόμενο, επειδή όταν η ελληνική πλευρά διαπίστωσε ότι υπήρχαν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου σε αυτήν την αποκλειστική οικονομική ζώνη, ζήτησε από την Αλβανία να μιλήσει, ώστε να υπάρξει συμφωνία σχετικά με αυτό και, εκπληκτικά, η Αλβανία άρχισε να συζητά για τα χωρικά ύδατα. Έτσι, η τρέλα έφτασε τόσο μακριά. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν την διαβάζει έως ότου καταλάβουν ότι το μέρος της συζήτησης για τα χωρικά ύδατα, στο οποίο η Αλβανία ασκεί πλήρη κυριαρχία, ήταν λάθος.

Ακόμα και τώρα, όλα επικεντρώνονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

-Ερώτηση: Θα μπορούσε ο Ράμα να εμποδίσει την Ελλάδα να εκτελέσει αυτό το δικαίωμα επέκτασης 12 ναυτικών μιλίων;

Idrizi: Είναι σαν να με ρωτάς αν μπορώ να σταματήσω έναν κλέφτη μέσα στο σπίτι μου.. Παίρνω την υπόθεση της Κροατίας-Σλοβενίας. Η ίδια σύγκρουση και συζήτηση: Η Σλοβενία πραγματοποίησε εθνικό δημοψήφισμα για την ανάθεση του συνοριακού ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στον λαό της Σλοβενίας να αποφασίσει να αναθέσει την κυριαρχία του επί των εδαφών σε άλλο δικαστήριο.

-Ερώτηση: Θα έπρεπε ο αλβανικός λαός να κληθεί σε δημοψήφισμα ; 

Idrizi: Χωρίς αμφιβολία!! Αφήστε τους Αλβανούς να ρωτήσουν εάν αγαπάτε τον Ράμα όσο τον αγαπάτε ή εάν έχετε άλλη λύση, κατά την άποψή μου.

loading...