Ποιους θεσμούς εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες – O Στρατός στην κορυφή

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Στρατός βρίσκεται στην κορυφή έρευνας του Friedrich Naumann Foundation που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 14-22 Οκτωβρίου 2020 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

Τα αποτελέσματα και η σχετική κατάταξη ως προς την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς παρουσιάζονται παρακάτω, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, που οι πολίτες συνοψίζουν στην αυθόρμητη απάντηση «Στρατός» να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, με το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εργαστεί από κοινού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να συνοδεύεται εκτός από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, από το Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στα εγκαίνια του MEGA εμβολιαστικού κέντρου, στο Μαρούρι, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συμβάλει καθοριστικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διότι έχουν στελεχώσει το κέντρο αυτό, το οποίο θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από τις 8 μέχρι τις 8 με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου σε ένα χώρο ασφαλή αλλά επιτρέψτε μου να πω και καλαίσθητο» είχε αναφέρει στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός.​

loading...