ΤΕΧΝΗΤOΣ, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΒΑΚΙΛΟΣ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΤΟ «MΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ»;

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ «ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ»;


Ήρθε η ώρα να μολυνθεί το ένα τρίτο των υδάτων; 

Ο λόγος για το τεχνητό βακτήριο Cynthia το οποίο τελικά αφού το δημιουργήσανε στον υπολογιστή και το αμολήσανε στον κόλπο του Μεξικού,τώρα

τελευταία δεν τρώει πετρέλαιο, αλλά ζωντανούς οργανισμούς, και έγινε ένας αόρατος και εκτός ελέγχου δολοφόνος. Δεν υπάρχει προς ώρας αντισταθμιστικό αντίδοτο εναντίον της.

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα θα πούμε δυο πράγματα από το παρελθόν αυτής της ιστορίας.

Το μερικώς συνθετικό βακτήριο που ονομάζεται Mycoplasma laboratorium με βάση τον μικρό οργανισμό Mycoplasma genitalium, σχεδίασε το 2010, ο βιο-επιχειρηματίας Craig Venterτο Mycoplasma laboratorium ή το βακτήριο “Cynthia”, είναι ένα προγραμματισμένο ημι-συνθετικό στέλεχος βακτηρίων από το γένος Mycoplasma, το οποίο λαμβάνεται από Αμερικανούς επιστήμονες για τον καθαρισμό της ρύπανσης του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διοίκηση της πολυεθνικής British Petroleum αποφάσισε τότε, αντί να κάνει τον ακριβό και δύσκολο καθαρισμό, να ακολουθήσει τον απλούστερο δρόμο, όταν αντιμετώπιζε την ανάγκη καθαρισμού του Κόλπου του Μεξικού από μια απίστευτα μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε εκεί, ως αποτέλεσμα του ατυχήματος. 

Τεράστιοι όγκοι φυσικού υγρού καύσιμου, έπρεπε να καταναλωθούν από τα βακτήρια και μόνο από αυτά. Χωρίς κανένα ακριβό κόστος άντλησης και χημικών ουσιών. Φαίνεται ότι δεν θα μπορούσε να σκεφτεί μια απλούστερη λύση.

Οι τεράστιες οικονομικές απώλειες ήταν πιθανώς ο αποφασιστικός λόγος για τον οποίο η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέφυγε σε μια τέτοια μη συμβατική μέθοδο εξάλειψης των συνεπειών του ατυχήματος.

Αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν το χυμένο πετρέλαιο με έναν μη συμβατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας το τεχνητό εκτρεφόμενο βακτήριο Cynthia.

Πώς και γιατί δημιουργήθηκε το βακτήριο Cynthia;

Αυτός ο μικροοργανισμός ( Mycoplasma laboratorium ) εκτράφηκε στο Αμερικανικό Ινστιτούτο του J. Craig Venter, πρωτοπόρο στη γενετική μηχανική κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Είκοσι διάσημοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γονιδιωματικής Έρευνας του Craig Venter με επικεφαλής τον βραβευμένο με Νόμπελ Hamilton Othanel Smith και τον μικροβιολόγο Clyde Hutchison III,«ταξινόμησαν» τα χρωμοσώματα του παρασιτικού μικροβίου Mycoplasma genitalium για να συναγάγουν το λεγόμενο «ελάχιστο βακτηριακό γονιδίωμα», που ονομάζεται βακτήριο Cynthia – έτσι δημιούργησαν έναν ημι-συνθετικό μικροοργανισμό σχεδιασμένο να καταστρέφει το πετρέλαιο στη θάλασσα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...