Στο Master chef, μια κοπέλα είπε ότι έχασε την όραση της απο τοξοπλασμα επειδή ήρθε σε επαφή με τη γάτα της φίλης της.

Κάπου εκεί ένιωσα ότι γυρισα στη δεκαετία του 90 που μου ελεγαν ότι αν χαιδεψω γατα θα κολλήσω εχινοκκοκο και τοξόπλασμα και δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά.

Βέβαια, έχουμε 2021 κι ακόμα καποιοι γυναικολόγοι προτείνουν σε έγκυες γυναικες να διώξουν τις γάτες τους από το σπίτι(άλλου παπά Ευαγγέλιο αυτο) αλλά τεσπα, δεν είναι της παρούσης.

Η γάτα λοιπόν, έχει ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ και για το ένα και για το άλλο, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία(άλλωστε δεν υπάρχει στην Ελλάδα ο εχινοκκοκος της γάτας που μεταδίδεται στον ανθρωπο).

Τώρα, αν κάποιος αρεσκεται να καταναλώνει τα κόπρανα της γάτας ή στο διαιτολόγιό του περιλαμβάνεται ωμή γάτα, τότε ίσως κολλήσει, με την προϋπόθεση ΠΑΝΤΑ, ότι η γάτα είναι μολυσμένη από τοξοπλασμα.

Η οποία μάλιστα, αποβάλλει με τα κόπρανα της το τοξοπλασμα, για περίπου 2-20 ημερες σε όλη της τη ζωή. Με απλά ελληνικά, τα σαρκοφάγα αναπτύσσουν ανοσία τύπου προάσπισης.

Τα ανωτέρω, καθιστούν την μετάδοση του τοξοπλασματος από την γάτα στον άνθρωπο μικρής σημασίας, έως ΑΣΗΜΑΝΤΗΣ, για την Δημόσια Υγεία.

Πως μολύνεται ο άνθρωπος από το τοξοπλασμα;

Κύριος τρόπος μετάδοσης του παρασιτου ειναι:

Το αψητο ή μη καλά ψημένο κρέας, μη καλά πλυμενα λαχανικά και φυσικά το μπέικον που είναι το πιο επικίνδυνο προϊόν για την μετάδοση του παρασιτου/πρωτοζωου καθώς πολλές φορες καταναλώνεται χωρίς να ψηθεί.

Οι ώριμες ωοκυστεις επιβιώνουν 2 μήνες στους -18 C για 35 ημέρες(ένα κρέας στην κατάψυξη δεν εξυγιαίνεται από το τοξόπλασμα).

Σε ερευνες που εγιναν ΔΕΝ βρέθηκαν ΩΟΚΥΣΤΕΙΣ σε τρίχωμα, σάλιο, ρινικό εκκριμα ζώων.

Ανακεφαλαίωση: κύρια οδός μόλυνσης ειναι η στοματική κοιλότητα με την κατάποση του παρασιτου απο κρέας και λαχανικά, ΟΧΙ ΧΑΙΔΕΜΑ ΓΑΤΑΣ. Σάλιο, τρίχωμα, ρινικό εκκριμα δεν περιέχουν τοξόπλασμα.

Κι αν ακόμα, η γατα είναι μολυσμένη, το αποβάλλει με τα κοπρανα της για λίγες ημέρες σε όλη της τη ζωη.

Τωρα αν τρως κόπρανα γάτας, οκ ρισκάρεις. Μολυσμένης γάτας, αλλιώς δεν κινδυνεύεις ακόμη κι αν τα φας.😜

Αληθεια, πως βγήκε το συμπέρασμα ότι η κοπελα μολύνθηκε από την γάτα;

έγινε κάποιο τεστ στο ζώο και διαγνώστηκε με τοξόπλασμα; είχε συμπτωματα η γατα;

Νεαρές γάτες σε πρώτη μόλυνση μπορεί να εμφανίσουν εγκεφαλιτιδα, ικτερο, ανορεξία,διάρροια, πυρετό,αμφιβληστροειδιτιδα κλπ. Οι ενήλικες είναι πιο ανθεκτικες και ασυμπτωματικες με αυτοπεριοριζομενη διάρροια για 2 εβδομάδες το πολύ.

Προφανώς δεν έγινε καμία εξέταση στο ζωο, απλά ένα τζιμανι, ένα ιατρικό δαιμόνιο που έχει μαντικές ικανότητες σαν αυτές της Φατμέ που λέει το φλυτζανι στο χωριό μου, ενοχοποίησε το ζώο χωρίς να έχει γίνει καποιος έλεγχος ή εξέταση.

Τις υποθέσεις δηλαδή, τις μετατρεπουμε σε αποδείξεις;

Γνωστό ότι πολλοί γιατροί λένε μπούρδες, γι’αυτό και λέμε, ΔΙΔΑΞΤΕ στην Ιατρική το μάθημα της παρασιτολογιας. Τα βασικά έστω.

Μη θυμηθώ φίλη μου, που νοσησε από λεπτοσπειρωση και της είπε ο γιατρός να διωξει τον σκύλο γιατί από αυτόν κόλλησε. Και με πήρε η κοπέλα τηλεφωνο με 40 πυρετο να την βοηθήσω να του βρούμε σπίτι γιατί δεν τον ήθελε κανένας στην οικογένεια φοβουμενοι μην κολλησουν.

Μόλις την ενημέρωσα ότι ο γιατρός λέει βλακείες, ότι το ζώο αφού είναι εμβολιασμένο και δεν νοσησε, δεν δίνω πιθανότητες να έχει λεπτοσπειρωση, ηρεμησε. Της είπα να πάει το ζώο για εξετάσεις, τις έκανε και βγήκαν αρνητικές.

Ένας σκύλος θα έχανε το σπίτι του εξαιτίας της παραπληροφορησης.

Με ένα πρόχειρο ιστορικό μου είπε ότι ήπιε αναψυκτικό από το μπουκάλι.

Ούρα ποντικου; συμβαίνει συχνά.

Το δάχτυλο όμως έδειξε έναν σκύλο, εμβολιασμένο και μάλιστα χωρίς επιβεβαιωμένη εξέταση.

Έλεος κάπου, ας σοβαρευτούμε όταν τοποθετουμαστε ως επιστήμονες. Ο λόγος μας έχει βαρυτητα(το Α πληθυντικό τρόπος του λεγειν).”

(Via: Evita Holeva)

loading...