Τα lockdown καταστρέφουν την οικονομία χωρίς να βοηθούν την υγεία

Αντί να γίνονται συζητήσεις για κατεπείγοντα θέματα, όπως είναι η αλλαγή του αποτυχημένου οικονομικού και τουριστικού μας μοντέλου ή οι αναφορές άλλων χωρών της ευρωζώνης στην ανάγκη διαγραφής μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Βουλής με σχέδια νόμου.

Δεν συζητείται καν το τεράστιο τραπεζικό πρόβλημα της νομισματικής ένωσης, καθώς επίσης του συστήματος διακανονισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του TARGET 2, που βρίσκεται κυριολεκτικά στα όρια της κατάρρευσης. 

Η ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως βρήκε το «λεφτόδεντρο», αφού συνεχίζει να υπόσχεται επιδόματα και επιστρεπτέες προκαταβολές.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση χρεώνει την Ελλάδα με έναν πρωτόγνωρο ρυθμό, πολύ υψηλότερο από το 2004-2009 που την υπερχρέωσε, δημιουργώντας τότε τις προϋποθέσεις υπαγωγής της στο ΔΝΤ.

Δεν διεξάγεται δε καμία συζήτηση σχετικά με το τι θα συμβεί, όταν σταματήσει το πρόγραμμα ρευστότητας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν ζητηθούν ξανά πρωτογενή πλεονάσματα ή όταν αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού διεθνώς.

Διαπιστώνεται πως εκτός από τη χρεοκοπία του κράτους, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, οι κυβερνήσεις οδήγησαν την Ελλάδα επιπλέον σε μία ηθική χρεοκοπία.

Στο νομοσχέδιο επανασυστήνονται, στην ουσία, τρεις επιτροπές με παρόμοιο τρόπο και με ένα γενικόλογο πλαίσιο, εύλογο μεν, αλλά χωρίς να τοποθετούνται στόχοι, όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα σχέδια νόμου της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά τώρα την αρχή της προσβασιμότητας, αναδείξαμε το θέμα των ΑμεΑ, από την αρχή στο πρόγραμμά μας, ενώ δεν φτάνουν μόνο οι προτάσεις, αφού για να έχουν αποτελέσματα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα και στόχοι που δεν βλέπουμε εδώ, αλλά μόνο προθέσεις και προσλήψεις.

Εμείς όμως ως Ελληνική Λύση, είμαστε υπέρ του έθνους-κράτους, θεωρώντας το ως προϋπόθεση, ως θεμέλιο της δημοκρατίας. Επίσης, πιστεύουμε πως το μοναδικό καθολικά παραδεκτό δικαίωμα, από το οποίο απορρέουν όλα τα υπόλοιπα, είναι αυτό της αξιοπρέπειας, που μας στέρησαν η τρόικα και η Γερμανία με τα μνημόνια που μας επέβαλαν και με τις συνεχείς επιθέσεις τους εναντίον μας. 

Όσον αφορά την Επιτροπή Βιοηθικής, έχει άμεση σχέση με τα δικαιώματα, όπως φάνηκε καθαρά από τον Covid-19. 

Εν προκειμένω,  η βιοηθική έχει σχέση με τη διαχείριση του covid, οπότε πλέον μιλάμε για βιοπολιτική, όπου εγείρονται σημαντικά ερωτήματα όπως για παράδειγμα τα εξής: 

Πρώτον, είναι δικαίωμα ή προϊόν η παροχή υγείας; Υπάρχει σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα ή καταπατώνται για να προστατευτεί το σύνολο από την εξάπλωση; 

Δεύτερον, είναι δικαίωμα η ελευθερία κίνησης ή υπόκειται στο γενικό καλό;

Τρίτον, θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο είτε άμεσα είτε έμμεσα; 

Τέταρτον, έχουν δικαίωμα οι μετανάστες σε ΜΕΘ; Μήπως πρέπει οι ιθαγενείς να κατασκευάσουν περισσότερες ΜΕΘ για παράνομους μετανάστες και να ανοίξουν τα σύνορα επειδή έχουν δικαίωμα; 

Πέμπτον, έχουν οι νέοι και οι ηλικιωμένοι το ίδιο δικαίωμα σε ΜΕΘ; Με ποιον τρόπο αποφασίζουν οι γιατροί; 

Έκτον, μήπως θα υπογράφει κάποιος ότι δίνει τη συγκατάθεσή του να εξέλθει από τη ΜΕΘ εάν υπάρχει έλλειψη και έρθει κάποιος άλλος που ικανοποιεί καλύτερα τα κριτήρια; 

Έβδομον, ποιο δικαίωμα θα υπερισχύσει; Του οικονομικά ισχυρού, που θέλει λιγότερες ΜΕΘ και είναι σε θέση να εργαστεί από το σπίτι, ή του φτωχού, που δεν είναι σε τέτοια θέση και θέλει να δουλέψει; Του νέου ή του ηλικιωμένου που μπορεί να περιοριστεί μόνο αυτός αντί όλοι για να καταπολεμηθεί η πανδημία; 

Όγδοον, θα πρέπει να κάνουν όλοι εμβόλιο για να προστατευθούν όλοι ή δεν είναι απαραίτητο; 

Σύμφωνα με πολλούς πάντως, όπως έχει αποδειχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα lockdown καταστρέφουν την οικονομία χωρίς να βοηθούν την υγεία. 

loading...