Κακοκαιρία Μήδεια: Χιονιάς, αναγκαστικό «lockdown» στο σπίτι και… κορονοϊός! Τι είπε η γυναίκα; Δουλευόμαστε;

 Τελικά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να προστατευτούμε. Να μείνουμε σπίτι ή όχι; Μπορείτε να πει κάποιος υπεύθυνα τι συμβαίνει;

Κακοκαιρία Μήδεια: Καλή η πλάκα με το χιόνι. Καλές οι ονομασίες και το χιούμορ με το πόσο γκαντέμης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά τα πράγματα είναι σοβαρά. Σε όσα μας λένε. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται, στην κυριολεξία.

Η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου πριν από λίγες μέρες είχε πει στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία που έχει ο κορονοϊός στην Ελλάδα. «Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχός μας. Η κακοκαιρία Μήδεια θα μας δυσκολέψει και θα μας κλείσει μέσα στα σπίτια μας. έτσι αναμένεται μια περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων που αναγκαστικά θα μείνουνε σπίτι».

Το καταλάβατε; Θέλετε να τον επαναλάβουμε μία ακόμα φορά; Να το διαβάσετε πάλι μήπως σας διέφυγε κάτι; «Η κακοκαιρία Μήδεια θα μας δυσκολέψει και θα μας κλείσει μέσα στα σπίτια μας. έτσι αναμένεται μια περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων που αναγκαστικά θα μείνουνε σπίτι».

Η αποτυχία ελέγχου του ιού είναι δεδομένη και ξεκάθαρη. Πλέον αρχίζουν, άθελά τους, να ομολογούν το αυτονόητο. Πως οι ιοί κάνουν τον κύκλο τους και ακολουθούν την πορεία τους ανεξάρτητα από lockdown. Μάλιστα η Βάνα Παπαευαγγέλου που είναι καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας έδωσε και μια άλλη πτυχή στην όλη ιστορία. Πως ο κορονοϊός μπορεί να εξαπλωθεί περισσότερο και να έχουμε περισσότερα κρούσματα επειδή μένουμε σπίτι.

Δηλαδή τώρα που ο χιονιάς μας κρατάει στο σπίτι είμαστε περισσότερο ευάλωτοι. Τόσο καιρό που είχε καλό καιρό όμως, γιατί έπρεπε να μείνουμε σπίτι; Λύση ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι το «αφήστε τα όλα ανοικτά και ελεύθερα». Η φωτιά (αφού έτσι θέλουν να τον λένε τώρα τον ιό) δεν σβήνει, περιορίζεται, συνεπώς δεν χρειάζεται να της ρίχνουμε και λάδι.

Από αυτό όμως μέχρι το απόλυτα αυστηρό lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας, ή την υποχρεωτική διπλή μάσκα υπάρχει απόσταση. Επίσης απόσταση υπάρχει και από τα όσα επισήμως λέγονται από την πολιτεία και την πολιτική προστασία. Τη μία έτσι, την άλλη αλλιώς.

Το παρακάτω βίντεο τα λέει όλα

loading...