Η Kalashnikov ξανακτυπά: Το νέο τυφέκιο που θα σαρώσει τις αγορές

 

Το νέο τυφέκιο AK-19 έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής

Ηπερίφημη και διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία κατασκευής όπλων Kalashnikov επιδιώκει να εξάγει το νέο τυφέκιο της AK-19 στις διεθνείς αγορές, με την ελπίδα να «σκοτώσει» τον ανταγωνισμό. Γι’ αυτό και θα το παρουσιάσει στη μεγαλύτερη έκθεση όπλων μεγαλύτερη  της Μέσης Ανατολής IDEX-2021.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το νέο τυφέκιο AK-19 έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής, που χρησιμοποιούν τυφέκια με φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 × 45 χιλιοστών και στο πλαίσιο αυτό οι Ρώσοι επενδύουν στο όπλο αυτό για να πετύχει μεγάλο αριθμό εξαγωγών σε αυτά τα κράτη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το τυφέκιο AK-19 χρησιμοποιεί φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 × 45 χιλιοστών, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι το standard διαμέτρημα του NATO και αυτό αποδεικνύει ότι οι Ρώσοι προσανατολίζονται πλήρως στις ξένες αγορές.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το νέο ρωσικό τυφέκιο βασίζεται στο AK-12, το οποίο αποτελεί το κύριο όπλο των ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων από το 2018. Το AK-19 έχει βελτιωμένα εργονομικά, όπως πτυσσόμενο κοντάκιο, αναβαθμισμένα σκοπευτικά και φλογοκρύπτη, ενώ διαθέτει επίσης και ράγα picatinny για την τοποθέτηση διόπτρας.

Επίσης, το νέο ρωσικό τυφέκιο AK-19 διαθέτει κάννη ελεύθερης ταλάντωσης και φέρει γεμιστήρα 30 φυσιγγίων, ενώ ακόμα έχει τρεις διαφορετικές λειτουργίες, βολές κατά ριπάς, βολές δύο φυσιγγίων, βολές κατά μόνας.

loading...