FUNDS: ΒΟΗΘΑΜΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ….ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ Ή ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ !!!

Σε περισσότερες από 75.000 ρυθμίσεις δανείων, ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ σε χαρτοφυλάκια που έχουν μεταβιβαστεί και βρίσκονται εκτός τραπεζικών ισολογισμών προχώρησαν το 2020 οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων Δανείων και Πιστώσεων που δραστηριοποιούνται στην χώρα, σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία που έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, δίνοντας λύσεις, όπως αναφέρουν, σε χιλιάδες δανειολήπτες, που περιλαμβάνουν και άφεση χρέους.
Ταυτόχρονα, επεξεργάστηκαν και ολοκλήρωσαν για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων ένα μεγάλο πλήθος ρυθμίσεων για δάνεια που παραμένουν εντός τραπεζικών ισολογισμών, εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων Δανείων και Πιστώσεων (ΕΕΔΑΔΠ) που έχει στη διάθεση του το ΑΠΕ/ΜΠΕ στον τομέα των στεγαστικών δανείων «κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι εταιρείες διαχείρισης προσέφεραν στους δανειολήπτες τις παρακάτω λύσεις:

Αναστολή δόσης για ιδιώτες / αναστολή πληρωμής κεφαλαίου για επιχειρήσεις
Σταδιακά αυξανόμενη δόση για ομαλή προσαρμογή μετά τις αναστολές – Μείωση επιτοκίων και αυξήσεις διάρκειας
Ρυθμίσεις χαμηλής εκκίνησης δόσης
Ρυθμίσεις με άφεση χρέους – Οικειοθελής πώληση ακινήτου – Short Sale
Οικειοθελής παράδοση ακινήτου.

Σύμφωνα με την ΕΕΔΑΔΠ «υπό το καθεστώς ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών συνθηκών, όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του COVID19, οι εταιρείες διαχείρισης προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν μια σειρά από λύσεις στους δανειολήπτες με δυσχέρεια αποπληρωμής, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το σύνθετο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, όσο και τις δυνατότητες των δανειοληπτών για την αποπληρωμή των δανείων τους»….

ΠΗΓΗ
https://www.euro2day.gr/

loading...