Πούτιν σε FSB: Η Ρωσία κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση από την Δύση

 Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την υπηρεσία πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αντιμετωπίσει αυτό που χαρακτήρισε ως δυτικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας. 

Μιλώντας σε μια συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, FSB, ο Πούτιν επεσήμανε την «λεγόμενη πολιτική περιορισμού της Ρωσίας» από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτή περιλαμβάνει προσπάθειες «εκτροχιασμού της ανάπτυξής μας, επιβράδυνση της οικονομίας, και την δημιουργία εσωτερικών προβλημάτων στα σύνορα της χώρας, με σκοπό την πρόκληση εσωτερικής αστάθειας και υπονόμευση των αξιών που ενώνουν τη ρωσική κοινωνία”. 

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι αυτές οι δραστηριότητες προέρχονται από ξένες δυνάμεις, τις οποίες δεν κατονόμασε αλλά υπονόησε, τονίζοντας ότι αυτές αποσκοπούν στην «αποδυνάμωση της Ρωσίας και την υπαγωγή της χώρας σε εξωτερικό έλεγχο». 

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη δύση έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και ειδικά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, την ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και, πιο πρόσφατα, τη σύλληψη του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny. 

Ο Πούτιν επιτέθηκε σε εντός χώρας πολιτικούς που φέρονται κατά τον ίδιο να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. 

“Είναι απαραίτητο να χαράξουμε μια γραμμή μεταξύ του φυσικού πολιτικού ανταγωνισμού, του ανταγωνισμού μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, των ιδεολογικών πλατφορμών, των διαφόρων απόψεων για την ανάπτυξη της χώρας και των δραστηριοτήτων που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία και αποσκοπούν στην υπονόμευση της σταθερότητας και της ασφάλειας του κράτους μας, εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα», είπε ο ίδιος. 

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη η FSB να προστατεύσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τυχόν “προκλήσεις”. 

Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν συλληφθεί 72 πράκτορες  ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και 423 από τους πληροφοριοδότες τους το 2020.

loading...