Έλον Μάσκ: Eτοιμάζει ιπτάμενο Tesla!- Πώς θα μπορεί να αιωρείται με τη βοήθεια διαστημικής τεχνολογίας

“Θέλω να μπορεί να αιωρείται ψάχνω να βρω τρόπους για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό”

Το επερχόμενο Tesla Roadster μπορεί να έχει κορυφαίες επιδόσεις στο δρόμο, όμως ο Elon Musk θέλει να το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό δίνοντάς του τη δυνατότητα να αιωρείται!

Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας της Tesla δήλωσε χθες στο podcast The Joe Rogan Experience: «Θέλω να μπορεί να αιωρείται. Ψάχνω να βρω τρόπους για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό χωρίς να σκοτώνει ανθρώπους. Σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε να αιωρείται, όχι όμως πολύ ψηλά, ίσως περίπου ένα μέτρο από το έδαφος. Οπότε αν για κάποιο λόγο πέσεις απότομα θα καταστρέψεις την ανάρτηση αλλά δεν θα πεθάνεις. Ίσως να αιωρείται ακόμα και στα 1,82 m από το έδαφος, δεν ξέρω. Αν θέσουμε ένα όριο ύψους, μάλλον θα είναι μια χαρά».

Σα να μην έφτανε αυτή η αποκάλυψη, ο Elon Musk δήλωσε πως η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει στο όχημα να κινείται χωρίς να ακουμπά στο έδαφος για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι μηχανικοί της Tesla εξελίσσουν ήδη το ΄προαιρετικό πακέτο SpaceX που θα αντικαταστήσει τα πίσω καθίσματα με ένα δοχείο αέρα υπό πίεση 10.000 PSI και προωθητές όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται στα διαστημικά οχήματα.

Πάντως ακόμα και να μην καταφέρει να βγάλει στην παραγωγή ένα ιπτάμενο όχημα, ο Elon Musk δήλωσε σίγουρος πως το νέο μοντέλο της Tesla θα χρησιμοποιεί προωθητήρες αερίου που θα ξεπροβάλλουν πίσω από την πινακίδα και θα ενισχύουν την επιτάχυνση όπως γίνεται στους πυραύλους.

Να θυμίσουμε πως το Tesla Roadster παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το Νοέμβριο του 2017. Το σπορ μοντέλο θα έχει επιτάχυνση 0-96 km/h σε 1,9″ χάρη σε τρεις ηλεκτροκινητήρες, και μπαταρία 200 kWh που θα του χαρίζει αυτονομία 1.000 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Στόχος της Tesla είναι η έκδοση παραγωγής του Roadster να κυκλοφορήσει το 2022.

loading...