Colpo Grosso! Αυτούς θέλει ο Ερντογάν για να κερδίσει στο Αιγαίο – Η Κολομβία ξεσκεπάζει τους Τούρκους

Εξέλιξη «φωτιά» στην γειτονιά μας…

Η τουρκική κυβέρνηση τα παίζει όλα για όλα. Θέλει να γίνει πάση θυσία υπερδύναμη, πιστεύοντας πως μπορεί να το πετύχει, κόντρα στα σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων για διαμελισμό της ευρύτερης περιοχής μας σε κρατίδια-περιφέρειες.

Η κίνηση Ερντογάν να αποφυλακίσει και να χρησιμοποιήσει πολιτικά τον αρχηγό της τουρκικής Μαφίας, Τζακινιντζί, φαίνεται πως έχει…παγκόσμιες προεκτάσεις.

Στον βωμό του να καταστεί υπερδύναμη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Τουρκία έχει καταστεί σε αναδυόμενο κόμβο για την εμπορία κοκαΐνης μεγάλης κλίμακας.

Μάλιστα, όπως σχολιάζουν καθ’ ύλην αρμόδιοι, ένας ισχυρός νέος παίκτης, ο οποίος έχει πολιτική κάλυψη από την Άγκυρα, μπορεί να εμφανίστηκε στο προσκήνιο, προκειμένου να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών μέσω των τουρκικών λιμένων.

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2020, όταν η αστυνομία των ναρκωτικών της Κολομβίας κατέσχεσε σχεδόν πέντε τόνους κοκαΐνης. Το ναρκωτικό βρισκόταν σε δύο εμπορευματοκιβώτια που έπρεπε να ταξιδέψουν θαλασσίως από το λιμάνι Buenaventura στην Τουρκία, έχοντας αξία 265 εκατομμυρίων δολαρίων στην παράνομη αγορά.

Ο Carlos Holmes Trujillo, ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι 4,9 τόνοι κοκαΐνης είχαν κατασχεθεί από κολομβιανές μονάδες ναρκωτικών με προορισμό την Τουρκία.

Οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι το φορτίο, αξίας 265 εκατομμυρίων δολαρίων, προοριζόταν να μεταφερθεί κατά μήκος της ακτής της Κολομβίας του Ειρηνικού στην Κεντρική Αμερική και αργότερα στην Τουρκία, προκειμένου να διαμοιραστεί.

Όπως σχολιάζει το άρθρο, η Τουρκία δεν ήταν ποτέ χώρα διέλευσης ή προορισμού για κοκαΐνη. Πλέον, όμως, η Άγκυρα δείχνει να έχει καταλάβει πως εκείνοι που διακινούν παγκόσμια τα ναρκωτικά, βρισκόμενοι, πανθομολουμένως, πάνω από τις κυβερνήσεις των κρατών αλλά και πάνω από παγκόσμιες αρχές και εξουσίες, υπολογίζουν αλλιώς χώρες που προσφέρονται, χάρη και στην γεωγραφική τους θέση, ως κόμβοι μεταφοράς ναρκωτικών.

Με πιο απλά λόγια, η Άγκυρα θεωρεί (το αν έχει δίκιο μένει να φανεί) πως αν μετατραπεί η Τουρκία σε σημείο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών, θα αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, ιδιαιτέρως εις βάρος της Ελλάδας.

Η Τουρκία δεν είχε αναφερθεί ποτέ στις παγκόσμιες οδούς διακίνησης κοκαΐνης της UNODC μέχρι πρόσφατα. «Πρέπει να υπάρχει κάτι που πυροδότησε αλλαγή στην δυναμική του συστήματος ή υπάρχει πιθανώς ένας νέος και ισχυρός παίκτης, ο οποίος πρέπει να έχει ισχυρή πολιτική κάλυψη στην Τουρκία για να τολμήσει να μεταφέρει τόσο μεγάλη ποσότητα στην χώρα», αναφέρουν εκπρόσωποι των Αρχών.

Με άλλα λόγια τον καλύπτει ο Ερντογάν, την ώρα που η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» κατηγορεί σήμερα την Ελλάδα πως φταίει και εκείνη για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο

Η Τουρκία όχι μόνο δεν σταματά τον εγκληματικό της ρόλο στην περιοχή (δουλεμπόριο, αποστολή ισλαμιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη), αλλά τον αναβαθμίζει, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο χρήσιμη στα διεθνή σκοτεινά συμφέροντα, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα γεωπολιτική στήριξη στις πρόστυχες διεκδικήσεις της, μεταξύ των άλλων, στο Αιγαίο.

loading...