Θάνατος οικονομίας: Με άδεια κυκλοφορίας περιορισμένης χρονικής διάρκειας ακόμα και το αποτυχημένο click-away!

 Η κυβέρνηση αναζητώντας αντιπερισπασμό στα σκάνδαλα που την πνίγουν κι έτσι προκρίνει ακόμα και το αποτυχημένο μέτρο των αγορών click-away να το εφαρμόσει από την 1η ή από τις 8η Μαρτίου, ενώ σε όλους είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται για άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά για μία κωμική από πλευράς λειτουργικότητας και οικονομικής σημασίας κίνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι καταναλωτές θα έχουν μία τρίωρη χρονική άδεια, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη θα υπάρξει μία νέα εφαρμογή. 

Ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, σημείωσε πως το εν λόγω νούμερο δεν θα έχει σχέση με το 13033, που παραμένει αυτούσιο.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά» ξεκαθάρισε.

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Το σενάριο που κυκλοφορεί από χθες θέλει τους ειδικούς να εισηγούνται άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου, με άλλα μέτρα όμως.

Συγκεκριμένα, πλην του νέου πενταψήφιου – που φαίνεται ότι θα μπει στις ζωές των καταναλωτών – μπορεί να αλλάξει και ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή του για τα ψώνια τους. Το δίωρο θα γίνει πλέον τρίωρο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν σε όποιο κατάστημα επιθυμούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγορά θα λειτουργεί με το μοντέλο των σουπερμάρκετ.

loading...