Translate the article and read it to your Language

Είναι πλέον ολοφάνερη η αντιχριστιανική στάση της κυβέρνησης της ΝΔΓράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής

Χριστιανός Ορθόδοξος

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Email: theofanis28@gmail.com

Καθόσον η κοινωνία μας παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, από τα τελευταία στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα διαψεύστηκαν οικτρά οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν εκτίναξη των κρουσμάτων από κορ από την κινητικότητα των εορτών. Αποδεικνύεται πλέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έπραξε μέγιστο λάθος που απαγόρευσε τη συμμετοχή των πιστών στις Θείες λειτουργίες και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι κινείται με αντιχριστιανικό τρόπο. Ακόμη, από τον αριθμό των κρουσμάτων που αποτύπωσε την εικόνα των εορτών (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων) διαψεύστηκαν οικτρά οι κινδυνολόγοι «Κασσάνδρες» επιδημιολόγοι που προέβλεπαν ότι με την συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργίες των τριών παραπάνω μεγάλων θρησκευτικών εορτών θα εκτινάσσονταν ο αριθμός των κρουσμάτων.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ήταν λανθασμένη η κυβερνητική απόφαση που απαγόρευσε τη συμμετοχή των πιστών στις Θείες λειτουργίες του εορταστικού δωδεκαημέρου εξαιρουμένου των τριών μεγάλων εορτών. Επιπλέον, εκ του αποτελέσματος παρατηρούμε ότι ήταν απαράδεκτη η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργίες των Θεοφανείων και καλώς η Ιερά Σύνοδος αντιτάχτηκε σε αυτήν και δεν την εφάρμοσε, αν και θα έπρεπε να αντιταχθεί στην απόφαση της Κυβέρνησης για μη δημόσια τέλεση του Αγιασμού των Υδατών σε δημόσιο χώρο, παρά το ότι δέχθηκε σωρεία επικρίσεων, τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από την πλειοψηφία των χειραγωγουμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Επιπρόσθετα, θα γραφτεί με μελανά χρώματα στην ιστορία ότι κυβέρνηση Ορθόδοξης χώρας επέδειξε μεγάλη ασέβεια προς τα Θεία απαγορεύοντας να τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων σε δημόσιο χώρο εν έτη 2021 καθότι θα μπορούσαν να τελεστεί με τα προβλεπόμενα μέτρα! Δηλωτικό της ασέβειας που επέδειξε η κυβέρνηση και το πως αντιλαμβάνεται την Ορθόδοξη πίστη είναι και η εξής δήλωσή του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια “Δεν αξίζει τον κόπο για 1-2 μέρες ΔΗΘΕΝ γιορτής (εννοούσε τα Χριστούγεννα ) να κινδυνεύσουν ζωές συνανθρώπων μας, συμπολιτών μας ή ακόμη και των ίδιων των μελών της οικογένειάς μας”!

Μια δήλωση αισχίστου είδους που προσβάλλει τα Θεία και τους πιστούς! Σε άλλες εποχές και με διαφορετικούς ηγέτες αυτή, θα είχε μετατραπεί σε πρώτη είδηση και ο εν λόγω Υπουργός θα είχε υποχρεωθεί από τον Πρωθυπουργό να ανασκευάσει τη δήλωσή του ζητώντας συγγνώμη ή αν δεν το έπραττε αυτό ο Πρωθυπουργός θα τον απομάκρυνε άμεσα! Καθότι σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα επικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Έτσι, ο κύριος υπουργός μπορεί να μην θεωρεί ότι τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, αλλά οφείλει να σέβεται τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών!

Επιπρόσθετα, παρατηρήσαμε κάποιοι που αποφάσισαν να τελέσουν τον Αγιασμό των Υδάτων, σε δημόσιο χώρο, όπως αρμόζει να συλλαμβάνονται από την αστυνομία θυμίζοντας εικόνες, τόσο από το μακρινό παρελθόν (ΕΣΣΔ, Ρουμανία, ), όσο και από τη σύγχρονη εποχή (Κίνα, Ινδονησία, Βιετνάμ, Νιγηρία) όπου τα καθεστώτα αυτών των περιοχών εκδίωξαν και εκδιώκουν τους Χριστιανούς για του Χριστού την πίστη την Αγία! Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι σε χώρες που η Ορθοδοξία διώκεται και στη σύγχρονη εποχή και υφίστανται περιορισμοί τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια ο Αγιασμός των Υδάτων σε δημόσιο χώρο (Τουρκία, Αλβανία)!

Ειρήσθω εν παρόδω και αυτές οι χώρες πλήττονται βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά οι κυβερνήσεις τους που δεν φημίζονται για το δημοκρατικό τους πνεύμα και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα σεβάστηκαν την μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας και μάλιστα την τίμησαν θεσμικά (ο πρόεδρος της Αλβανίας παρευρέθηκε στην Θεία λειτουργία των Φώτων)! Ακόμη, αποδείχθηκε πόσο βλακωδώς ήταν η άποψη κάποιων δήθεν ειδικών που διατυμπάνιζαν, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι με την Θεία κοινωνία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορωνοϊός και πρότειναν να χρησιμοποιούνται κουταλάκια κατά την λήψη της από τους πιστούς!!

Αν είχαν βάση αυτές οι απόψεις έπρεπε τα κρούσματα που σημειώθηκαν, μετά το πέρας των 15 ημερών από τις γιορτές, να ήταν πολλές χιλιάδες και οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ να εκτοξεύονταν σε δυσθεώρητα ύψη πολύ παραπάνω από την κορύφωση του Νοεμβρίου! Γιατί, αναρίθμητοι πιστοί κοινώνησαν! Και πως μπορεί να ήταν διαφορετικά αφού η μεταλαβιά είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού της αγάπης που θυσιάστηκε για μας!!

Ακόμη, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και προκαλούν εικόνες από την περιφρούρηση των Ιερών Ναών από τα αστυνομικά όργανα κατόπιν κυβερνητικών εντολών, όταν εορτάζει κάποιας Άγιος, ανά την επικράτεια ωσάν να πρόκειται για χώρους παράνομους και εστίες εγκληματικότητας επιβεβαιώνοντας τους παραπάνω ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δρα αντιδημοκρατικά και ταυτίζεται με καθεστώτα που πολέμησαν την Ορθοδοξία!

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι έπραξε εσφαλμένα που απαγόρευσε τη συμμετοχή πιστών στις Θείες λειτουργιές όλο αυτό το χρονικό διάστημα που επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι προέβηκε σε αυταρχικές ενέργειες όσον αφορά σε θέματα ορθοδόξου πίστεως και να μην τα επαναλάβει στο μέλλον ειδικά τώρα που είναι έτοιμη να επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς!

Αυτό που χρειαζόμαστε ως κοινωνία για να υπερνικήσουμε τον κορωνοϊό είναι μετάνοια, προσευχή και συνεχόμενες λιτανείες, όπως συνέβηκε στο παρελθόν για ανάλογες περιπτώσεις (λοιμοί)!
Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου και Λουκά, των δώδεκα Αποστόλων, των Αγίων του Θεού Φανουρίου, Ναούμ, Ροντιώνοφ, Γεωργίου Καρσλίδη, Αλεξάνδρου, Αθανασίου, Αθανασίου του διά Χριστού Σαλού, Νικολάου, Ειρήνης, Αναστασίας Φαρμακολύτριας, Aναστασίας της Ρωμαίας, Εφραίμ του Σύρου, Εφραίμ Νέας Μάκρης, Μέγα Αντωνίου, Βαρβάρας Γεράσιμου του Ιορδανίτη, Μαρίας της Αιγυπτίας, Αντωνίου εκ Βεροίας, Παϊσίου, Μακρίνας, Δημητρίου, Μαγδαληνής, Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, Αλεξάνδρου του Σβιρ, Σεραφείμ του Σαρώφ, Στυλιανού, Θεοδώρων, Θεοδοσίου, Προκοπίου, Ιάκωβου Τσαλίκη, Πορφυρίου, Κωνσταντίνου,

Αμφιλοχίου Μακρή, Ιωάννη του Ελεήμων, Παρθενίου, Βάκχου, Σεργίου, Μελετίου, Βλασίου, Ρηγίνου, Νεκταρίου, Θεράποντα, Αναργύρων, Ιωάννη του Προδρόμου, Κυπριανού, Μοδέστου, Ιωάννη του Ρώσου, Θεοφάνη του Ομολογητή της Συγριανής, Ευστρατίου, Αλεξάνδρου εν Πύδνης, Σπυρίδων, Διονυσίου εν Ολύμπω, Ιούδα του Θαδαίου, Εφραίμ Νέας Μάκρης, Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης, Χρυσής, Λουκά της Κριμαίας, Βαρβάρας, Σοφίας της Κλεισούρας, Κόρης, Αικατερίνης, Παρασκευής, Υπομονής, Ταβιθάς, Πελαγίας της Τηνίας, Δημητρίου, Χαραλάμπου, Νικολάου, Κωνσταντίνου, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ Ταξιάρχη Μανταμάδου, Αρχαγγέλου Γαβριήλ, στο φύλακα Αγγελό μου, Ακύλλα και Πρίσκιλλα, Σπυρίδωνα του θαυματουργού, Γερασίμου της Κεφαλληνίας, Σωφρονίου Σαχάρωφ

Θεοφάνη του νέου εν Ναούσης, Δαβίδ εν Ευβοία, Βαρθολομαίου, Αγαθονίκου, Θεοφάνη του ομολογητή, Mάρκου του Ευγενικού Επισκόπoυ Εφέσσου, Θεοφάνη Μητροπολίτη Περιθεωρίου, Θεοφάνη του γραπτού, Θεοφάνη του Μυροβλήτη, Ευφρασίας της Μάρτυς, Σοφία, Ανανία, Σάββα, Γρηγορίου του Θεολόγου, Θεοφάνη επισκόπου Σολέα, Πάντων, Μηνά, Μαρίνας, Nεοφύτου, Αγνής και Μαξίμου του Γραικού, Νεκταρίου και Θεοφάνη (κτητόρων της Μονής Βαρλαάμ των Μετεώρων), Νεομάρτυρα Θεοφάνη εν Κωνσταντινούπολη, Ευθυμίου του Μέγα, Αυξεντίου του Νεομάρτυρα, του Ανατολίου της Όπτινα, της Άννας της Μάρτυρας, Τιμοθέου του Αποστόλου, Παντελεήμων

Αναστασίου του Οσιομάρτυρα του Πέρση, Αναστασίου του Διακόνου, Mανουήλ, των τριακοσίων εβδομήκοντα επτά και Βικεντίου του διάκονου, Κοσμά του Αιτωλού, Αρσενίου του Καππαδόκη, Διονυσίου του εν Ζακύνθου, Διονυσίου του Αεροπαγίτη, Διονυσίου του Γιατρά, Νικολάου Πλανά, Παπουλάκου, Γεωργίου Νεόυ εξ Ιωαννίνων, Ευγενίου της Τραπεζούντας, Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Ιωάννη του Θεολόγου, Ιλαρίωνα, Μαρκαινής, Πέτρου του Αιγυπτίου, Δημητριανού, Πέτρου Ζβέρεφ του Ιερομάρτυρα, Ιουστίνου Πόποβιτς, Ιωάννη της Κλίμαξ, Δημητρίου του Νεομάρτυρα, Κλαυδίνου και Πέτρου του Αιγυπτίου, Νικολάου Βελιμίροβιτς, Παλλάδιου, Ιακώβου του Ασκητή, των δύο μαρτύρων μητέρας και θυγατέρας, Χάρις της μάρτυρας, Γεωργίου του μάρτυρα, Εφραίμ εκ Ρωσίας, Εφραίμ εκ Κιέβου, Ισαάκ του Σύρου, Αγάθη της Μάρτυς, Θεοδοσίου εξ Αντιόχειας, Πολύευκτου Πατριάρχη Κων/πόλεως, Σάββα εκ Σικελίας, Θεοδοσίου εκ Ρωσίας, Αγίου Αντώνιου του Νεομάρτυρα του Αθηναίου, Θεοκτίστου του Μάρτυρα, Νικολάου του Ομολογητή του Στουδίτη, Ιωσήφ του Νεομάρτυρα του Χαλεπλή , Φωτίου, Αρτεμίου του Ιερομάρτυρα του Σιναΐτη,, Φαύστας και Φαύστου (την μνήμη των οποίων τελούμε σήμερα)!

στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, αδερφή μου Στυλιανή, γέροντα Γαβριήλ, πατήρ Γεώργιο και Χρήστο, πατήρ Βασιλείου Βολουδάκη, πατήρ Κωνσταντίνου, τους θείους μου Ευάγγελο, Ιωάνννη, Δημήτριο, Νικόλαο, στις θείες μου Φωτεινή, Χάιδω, Ελευθερία, των νυν και πρώην Mητροπολιτών Μόρφου Νεοφύτου, Κυθήρων Σεραφείμ, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα Γεωργίου, Καλαβρύτων Αμβροσίου και πρώην Καλαβρύτων Αμβροσίου, Αρχιμανδρίτη Σάββα του Αγιορείτη, του γέροντα Ευθυμίου, του γέροντα Παρθενίου (Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου), της φίλης μου Πολυξένης, της Μαρίας, της Βαιλικής, της Χαράς, της Μαρίας, του φίλου μου Διονυσίου, Ελένης, Βασιλείου, Αναστασίου, Αλεξάνδρου, Φωτίου, Νικολάου, Αθανασίου, Δημητρίου και του ξαδέρφου μου Γεωργίου!

των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-194) και Βασιλείου Μακρυγιάννη, των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή και Φωτεινής, της νονάς μου Ελβίρας και του νονού μου Νικολάου, πάππου προς πάππου, τέως Mητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιου Κόμπου και Παύλου και του πνευματικού μου πατέρα Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου!

Επίσης, τα αφιερώνω στην μνήμη των γερόντων Ευμενίου Σαριδάκη, Ιακώβου Βαλοδήμου, Εφραίμ της Αριζόνας, Ιωσήφ Ησυχαστού, Εφραίμ του Κατουνακιώτη, Ιωσήφ Βατοπεδινού, Φιλόθεου Ζερβάκου, Θεόκλητου Διονυσιάτη, Αρσενίου, Σίμων, Βησσαρίωνα, Συμεών, Τύχωνα, Άνθιμου, Βασιλείου, Αμβροσίου, Ευσέβιου, Νεκταρίου, Αιμιλιανού και Δημητρίου και των ιερέων Μιχαήλ, Αναστασίου, Φωτίου, Ιωάννη Καλαΐδη, Ευγενίου, Σεραφείμ Ρόουζ, της γερόντισσας Ευγενίας και Ταξιαρχίας, της γερόντισσας Ταξιαρχίας και Λαμπρινής Βέτσου,, πρώην Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, πατήρ Γεωργίου Μεταλληνού, του θείου μου Δημητρίου Γκατζή και της θείας μου Ηλιάδας, του Σαραντή, των φίλου μου Ιωάννη, του Διονυσίου, του Ανδρέα, του Γεωργίου, της Κυριακής, της Διονυσίας, του Νικηφόρου, της Ευτυχίας, της Γαρουφαλιάς, της Ελένης, του Αντωνίου, του Κωνσταντίνου, της Ουρανίας,

του Χαράλαμπου, του Αγγέλου, της Φανής, του Δήμου, του Γεωργίου, της Μαρίας, του Αποστόλου, του Πολυκάρπου, του Λεωνίδα, της Αγγελικής, του Γεωργίου, του Αριστείδου, του Κωνσταντίνου, της Χριστίνας, του Κυριάκου, του Βασιλείου, του Δήμου, του Κωνσταντίνου, της Χριστίνας, της Δάφνης, του Σόλωνος, του Κωνσταντίνου, της Όλγας, του Γεωργίου, του Αθανασίου, της Παρασκευής, του Ευαγγέλου, του Κυριάκου, της Ευαγγελίας, του Στυλιανού, της Στυλιανής, της Ευτυχίας, της Ελένης, του Ηλία, του Βασιλείου, της Πολυξένης, της Αναστασίας, της πρεσβυτέρας Πολυξένης, του Βασιλείου, του Γεωργίου, του Χαραλάμπου, του Γεωργίου, της Άννας, της Αθηνάς, του Ηλία και του Ιωάννη!

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :