Το ποτήρι της οργής του Θεού είναι έτοιμο να ξεχειλίσει

GEWKWN:

Το ποτήρι της οργής του Θεού είναι έτοιμο να ξεχειλίσει και μεγάλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή πού θα επακολουθήσει δεν θάναι μόνο ο απλός πιστός, αλλά μεγάλοι υπεύθυνοι θα είναι όλοι εκείνοι οι Ιεράρχες πού παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις, αυτά που συμβαίνουν δείχνουν  το μέγεθος της σήψης πού έχει εισχωρήσει στο σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας…

Διαβάστε τι είπαν κάποιοι Ιεράρχες ορθόδοξοι…

-Μητροπολίτης Τορόντο : Μην προσεύχεστε με το Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με και μην πηγαίνετε στα μοναστήρια του Εφραίμ που το διδάσκουν.

– Μητροπολίτης Μεσογαίας : Είναι νεκρά έμβρυα αλλά επειδή δεν έγινε με σκοπό να μπουν στο εμβόλιο δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα.

-Μητροπολίτης Νιγηρίας : Οποίος πιστεύει ότι δεν μεταδίδονται ιοί από τη Θεία Κοινωνία είναι αναλφάβητος.

-Μητροπολίτης Ιλίου : Το κουταλάκι μιας χρήσης δεν είναι θέμα δογματικό.

-Μητροπολίτης Μεσσηνίας : Όποιος είναι αρνητής του εμβολίου είναι αυτόχειρας.

-Μητροπολίτης Αργολίδος : Οποίος κοινωνάει ενώ εμείς το απαγορεύουμε δουλεύει για τον διάβολο, το ίδιο και όποιος ιερέας το κάνει.

Δεν θα σας κρίνω, Άλλος θα σας κρίνει που είναι ο μόνος αρμόδιος, εγώ θα κρίνω μόνο τις πράξεις σας, όχι εσάς………. μας έχετε σκανδαλίσει αγιοι πατερες……….. Η Θεία κοινωνία ή Θεία Ευχαριστία είναι η κορύφωση της Θείας Λειτουργίας, είναι το Μυστήριο των Μυστηρίων, είναι η καρδιά της Εκκλησίας του Χριστού η οποία μεταγγίζει Θεία ζωή στα μέλη του Σώματος Του. Η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού που αγιάζει αυτούς που μεταλαμβάνουν. Το Άγιο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ονομάζεται Θείο δώρο γιατί μας δίνετε από τον Κύριο εντελώς δωρεάν

 Ο Γέροντας μου, μας είχε προειδοποιήσει πριν από χρόνια  ‘’ Ουαί! Τι κακό θα βρει την Πίστη μας, θα βγαίνει μια μεγάλη δυσοσμία…… ΖΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…..

Αυτά όλα, αγιοι πατερες, αγγίζουν  τα όρια της βλασφημίας…… Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού που κοινωνούμε, είναι Αυτός ο Ίδιος ο Χριστός, ο Κύριος και Θεός μας, και ο Χριστός είναι η ζωή, η υγεία, και όχι η ασθένεια, η πτώση και ο θάνατος. Ο Χριστός ούτε μολύνεται ούτε μολύνει. Μόνον αγιάζει και χαριτώνει, γιατί είναι η Αυτοζωή και Ανάσταση. Η Θεία Κοινωνία είναι κατά τους αγίους και θεοφόρους Πατέρες «φάρμακο αθανασίας» και Πηγή Ζωής. Άλλωστε ποτέ κανείς ανά τους αιώνες δεν έπαθε το παραμικρό από τη Θεία Μετάληψη με την ίδια λαβίδα, ούτε λαϊκός ούτε κληρικός. Πλείστες είναι μάλιστα οι μαρτυρίες των κληρικών που διακονούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα, οι οποίοι ουδέποτε έπαθαν τίποτα από μεταδοτική νόσο, τη στιγμή που «καταλύουν» – όπως είναι γνωστό- ότι έχει απομείνει στο Άγιο Ποτήριο μετά τη μετάληψη των ασθενών και μάλιστα φυματικών, λεπρών παλαιότερα κ. α.., γλύφοντας στην κυριολεξία την Αγία Λαβίδα και καθαρίζοντας πλήρως το Άγιο Ποτήριο

Ο Γέροντας μου, μας είπε……‘’Θα δείτε, παιδιά μου, ράσα που θα κινούνται χωρίς να έχουν σώμα μέσα…..Ουαί! Τι κακό θα βρει την Πίστη μας, θα βγαίνει μια μεγάλη δυσοσμία που δεν θα αγγίξει όμως τον Κύριο, τότε παιδιά μου ανατρέξτε αμέσως στα ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Κ. ΔΙΑΘΗΚΗΣ, βρείτε τις εκφράσεις του Κυρίου για τις εξουσίες εκείνων που άλλοι θα τα πάρουν. Και όταν χωρίς οικία θα σας αφήσουν ( εκκλησία ) δική σας θα είναι μπείτε και από το παράθυρο, παράθυρο είναι η πίστη σας……….ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ………….Το ένα τέταρτο της εκκλησίας θα σαπίσει, θα νεκρωθεί …….Όταν θα δουν οι υπόλοιποι, το ¼ των νεκρών ( την κεφαλη της εκκλησίας ) τότε θα πέσουν σε μετάνοια.’’

Όταν ο Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης (†1962) ήταν ιεροκήρυκας Αττικής, πήγε κάποτε να λειτουργήσει στο φθισιατρείο της «Σωτηρίας». Εκεί του έφεραν οι νοσοκόμοι μια πιατέλα με πολλά κουταλάκια.

– Τι τα φέρατε αυτά; τους ρώτησε  – Μας είπαν οι γιατροί να κοινωνήσετε μ’ αυτά τους ασθενείς, αρχίζοντας από τους πιο ελαφρά και προχωρώντας στους πιο βαριά.

– Δεν χρειάζονται αυτά, απάντησε με πίστη ο ιερέας. Έχω την αγία λαβίδα.

Πραγματικά, στη θεία λειτουργία κοινώνησε κανονικά τους ασθενείς και ύστερα πλησίασε στην ωραία πύλη για να καταλύσει…..Το έκανε αυτό για να τον βλέπουν όλοι, και να μάθουν οι γιατροί ότι η θεία Κοινωνία είναι φωτιά που καίει τα πάντα.   Πηγή: Από το βιβλίο « Θαύματα και Αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία»

Ο δύσπιστος γιατρός

Ο μακαριστός Δημήτριος Παναγόπουλος (1916-1982), ο θεοφώτιστος λαϊκός ιεροκήρυκας, κήρυσσε ακόμα και στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου άλλοι δεν πλησίαζαν από το φόβο της φυματίωσης.

Εκεί τον ακολουθούσε ο ιερέας π. Δημήτριος Παπαντώνης, που εξομολογούσε τους φυματικούς και τελούσε τη θεία λειτουργία.

Μια μέρα ένας γιατρός, που παρακολουθούσε τις ομιλίες προβληματισμένος, πλησιάζει τον ιεροκήρυκα και του λέει:

– Κύριε Παναγόπουλε, ο ιερέας είναι αδύνατον να καταλύει το περιεχόμενο του αγίου ποτηρίου. Κοινωνούν τόσοι ασθενείς από αυτό,

κι όπως είναι γνωστό, το μικρόβιο της φυματιώσεως μεταδίδεται με το σάλιο. Τι κάνει λοιπόν ο ιερέας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου που περισσεύει;

Το χύνει στο χωνευτήρι; Αυτό όμως δεν είναι μεγάλη αμαρτία;

– Τέτοιο πράγμα δεν γίνεται ποτέ, αντέτεινε ο ιεροκήρυκας. Ο Χριστός δεν μολύνεται από μικρόβια.

Κι από τα άχραντα Μυστήρια δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μολύνσεως.

Ο γιατρός όμως δεν μπορούσε να πιστέψει. Τότε εκείνος τον προέτρεψε να παρακολουθήσει την επόμενη θεία λειτουργία, και στο τέλος να σταθεί κάπου, ώστε να βλέπει τις κινήσεις του ιερέα την ώρα της καταλύσεως.

Έτσι κι έγινε. Ο γιατρός είδε με τα μάτια του το λειτουργό να καταλύει το περιεχόμενο του αγίου ποτηρίου. Τον είδε μάλιστα να ρίχνει νάμα δυο-τρεις φορές, φροντίζοντας να μείνει ούτε ίχνος από το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου.

Από τότε ο γιατρός, όχι μόνο πίστευε, αλλά και εκκλησιαζόταν και κοινωνούσε μαζί με τους ασθενείς.    Πηγή: Από το βιβλίο « Θαύματα και Αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία»

Στην εποχή της άθεης Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι Έλληνες δέχονται την πιο ισχυρή επίθεση που δέχθηκαν ποτέ. Μια παγκόσμια επίθεση, στην οποία πρωτοστατούν κάποιοι ευεργετηθέντες των Ελλήνων. Προφανώς κάποιοι αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που οι Έλληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί  αντιπροσωπεύουν και προσπαθούν «προκαταβολικά» να τους τσακίσουν. Αναγκαστικά προκαταβολικά, γιατί, αν ισχυροποιηθούν, θα είναι αργά να τους αναχαιτίσεις. Αυτοί, οι οποίοι γνωρίζουν πως, αν δεν προλάβουν να εξοντώσουν τον Έλληνα όταν είναι αδύναμος, θα τους πατήσει στο «κεφάλι» όταν θα είναι έτοιμος να δράσει

loading...