Επικίνδυνοι…. Και σαν να μην έφτανε αυτό.

Η Ελλάδα είναι η Χώρα που έχει “καταφέρει” να έχει το πιο μακροχρόνιο lockdown, να έχει την χειρότερη ύφεση και την εστίαση, τον μεγαλύτερο εργοδότη μετά το Δημόσιο, σχεδόν 200 μέρες κλειστή. 

 Και σαν να μην έφτανε αυτό. Η αποτυχημένη Νίκη Κεραμέως ξανά άνοιξε τα σχολεία, χωρίς να αλλάξει τίποτα για την προστασία των μαθητών από τον Σεπτέμβριο, όπως πχ περισσότερα λεωφορεία, περισσότερους εκπαιδευτικούς και τώρα τα ξανακλείνει.

 Και σαν να μην έφτανε αυτό. Προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, αφού έδωσε δύο φορές συγχαρητήρια στον εαυτό του και αφού απέτυχε το 2ο lockdown, ανακοίνωσε 3ο lockdown με την ίδια συνταγή. 

 Και σαν να μην έφτανε αυτό. Το “γενικό lockdown” δεν είναι και τόσο…γενικό, αφού αφορά μόνον την εστίαση και τους μικρομεσαίους. Όλοι οι άλλοι λειτουργούν κανονικά. Πολύ βολικό να κολλάει μόνον σε όσους θέλει να βάλει λουκέτο ο Πισσαρίδης, που είναι και νομπελίστας βεβαίως βεβαίως

Και σαν να μην έφτανε αυτό. Η Βάνα Παπαευαγγέλου της επιτροπής ειδικών, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, είπε ότι θα κολλήσουμε ακριβώς επειδή θα έχουμε το 3ο lockdown που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια”. Είπε κυριολεκτικά «Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος, τις επόμενες ημέρες θα κλειστούμε μέσα κι αυτό θα αυξήσει τα κρούσματα. Δε χρειάζεται ούτε τρόμος ούτε εφησυχασμός. Προσοχή στην ενδοοικογενειακή μετάδοση ειδικά αυτές τις πρώτες μέρες που θα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι»

Μίζα είναι και γυρίζει

Έτσι έχουμε μια κυβέρνηση, στην Ελλάδα με το Μεσογειακό κλίμα, να έχει καταστρέψει την οικονομία, να ζουν άνθρωποι από τα συσσίτια ή με τα ψίχουλα των 534 ευρώ, να μην έχει φάρμακα γιατί μας τα πήρε η Γερμανία, να μην θέλει φάρμακα για να αναγκάζει τον κόσμο να εμβολιαστεί, να μην έχει ούτε εμβόλια, γιατί περιμένει την Γερμανία να δώσει εντολές, αντί να βρει άλλες πηγές και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να προωθεί συγκεκριμένες εταιρίες λες και είναι δικές του.

Και τέλος κάνει και ένα 3ο lockdown, την ώρα που σε Γαλλία (Reuters) και Ιταλία (lci.fr) λένε ότι είναι αναποτελεσματικό, το λέει και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων (Βάνα Παπαευαγγέλου) ότι κλεισμένοι κολλάμε περισσότερο, και το λέει και ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας στην συνέντευξή του στο grtimes

Έτσι όμως θα μπορούμε να πουλάμε εμβόλια και να τρέχουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης για νέο μνημόνιο και θα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι για να μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κόψει μισθούς και συντάξεις. Έκαναν το σχέδιο Πισσαρίδη ευκαιρία με την πανδημία

loading...