Ακέφαλο το Προξενείο Αργυροκάστρου – Απροστάτευτη η Ελληνική Μειονότητα

 Ακέφαλο έχει μείνει εδώ και σχεδόν έξι μήνες το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και αδυνατούμε να σκεφτούμε τον λόγο για το οποίο συμβαίνει αυτό

Ίσως είναι ένα ακόμα δείγμα αδιαφορίας της ελληνικής κυβέρνησης προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Πως αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει την επιλογή(;) της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την αποχώρηση του κυρίου Λάμπρου Κακίση τον Σεπτέμβριο του 2020, να αφήσει όλους αυτούς τους μήνες το Προξενείο στο Αργυρόκαστρο, χωρίς Πρόξενο.

Το κενό φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο, γιατί τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έχασαν έναν πρόξενο, τον κύριο Κακίση, που πλέον είναι Πρόξενος της Ελλάδος στο Χιούστον, ο οποίος έδειξε μεγάλη εξωστρέφεια και απλότητα ενώ υπήρξε εξαιρετική συνεργασία και επαφή με τα μέλη της κοινότητάς μας, προσφέροντας σημαντικό έργο στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Βεβαίως, ο κύριος Κακίσης δεν θα έμενε για πάντα και υποχρέωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι να βρει αντικαταστάτη. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ένα Προξενείο που η περιοχή δικαιοδοσίας του είναι  οι νομοί: Αργυρόκαστρο, Άγιοι Σαράντα, Δέλβινο, Πρεμετή, Τεπελένι και Σκραπάρι. Καλύπτει, δηλαδή, μια συμπαγή γηγενής ελληνική μειονότητα.

Είναι ένα ακόμη -αρνητικό- δείγμα της σημερινής κυβέρνησης, που κάνει τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να αισθάνονται απροστάτευτοι, σε μια δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας κι ενώ την ίδια στιγμή, λίγα εικοσιτετράωρα πριν, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κύριος Ράμα, προανήγγειλε από την πόλη του Αργυροκάστρου την τουρκική παρουσία εκεί, μέσω επενδύσεων, στην ιστορική αυτή πόλη για τον ελληνισμό της Αλβανίας.

https://apenadi.blogspot.com/

loading...