Λουκουμάδες με ελληνική υπογραφή… ανάρπαστοι στη Φλόριδα

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Η ελληνικής καταγωγής Τάμι Λεβέντ (Tammy Levent) είναι μια πετυχημένη επιχειρηματίας, συγγραφέας, ταξιδιωτική ανταποκρίτρια, ιδρύτρια του βραβευμένου ταξιδιωτικού γραφείου TASK (Travel Agent Success Kit) και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «It’s My Bag» που δωρίζει βαλίτσες σε ορφανά παιδιά.

Επειτα από όλα αυτά και θέλοντας να έρθει πιο κοντά στην ελληνική της καταγωγή και να φέρει το αρχαίο αυτό γλυκό στη σύγχρονη εποχή αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση, το Heavenly Puffs. Η μητέρα της έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ενώ ο πατριός της ήταν ο γνωστός μπουζουξής Σπύρος Σκορδίλης.

Η Λεβέντ εμπνεύστηκε την ιδέα για τους λουκουμάδες εν μέσω καραντίνας. Οπως είπε στον «Ε.Κ.», «το σκέφτηκα τον περασμένο Μάρτιο. Εφτιαχνα λουκουμάδες για χρόνια όμως αυτή τη φορά έφτιαξα μια μοναδική συνταγή όπου μπορούν να καταψυχθούν. Για ένα μήνα έκανα πειράματα φτιάχνοντας πάνω από 500 λουκουμάδες την ημέρα μέχρι να τους τελειοποιήσω και να γίνουν όπως τους έφτιαχνε η γιαγιά μου. Πέρασαν έξι εβδομάδες μέχρι να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα».


Εθνικός Κήρυξ

Η Τάμι Λεβέντ.

Οι λουκουμάδες «μπήκαν» σε φορτηγάκι και σύντομα έγιναν ανάρπαστοι στην Τάμπα, καθώς η Λεβέντ μαζί με τον σύζυγό της άρχισαν να δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα όλη μέρα. «Πριν την πανδημία δούλευα στον ταξιδιωτικό τομέα όμως ο κορωνοϊός μας έριξε τη δουλειά. Ετσι έπρεπε να σκεφτώ κάτι να κάνω», συμπλήρωσε.

Οι λουκουμάδες έγιναν γνωστοί και πέρα από τη Φλόριδα και πλέον η Λεβέντ έστελνε σε μαγαζιά και εστιατόρια στην Καλιφόρνια, στο Τέξας, στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη καθώς και σε εκκλησίες.

Η ίδια συμβουλεύει όσους φοβούνται να τολμήσουν κάτι καινούργιο, ειδικά αυτό τον καιρό όπου η πανδημία έχει προκαλέσει οικονομική αστάθεια «να σκέφτονται θετικά και να μην φοβούνται. Εάν ξέρετε ότι υπάρχει κάτι που θέλει ο κόσμος και υπάρχει ζήτηση είστε στο σωστό δρόμο».

Το όραμα της Λεβέντ είναι να φέρει τους λουκουμάδες πίσω στις ρίζες τους και να τους σερβίρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Εθνικός Κήρυξ

Συσκευασία των λουκουμάδων Heavenly Puffs. Φωτογραφία: Τάμι Λεβέντ

loading...