Ιστανμπούλ η Κωνσταντινούπολη στην Λάρνακα;

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Λάρνακα είναι μια πανέμορφη πόλη της Κύπρου στα νοτιανατολικά της. Βρίσκεται στην ελεύθερη Κύπρο μας. Είναι η διάδοχος πόλη του αρχαίου Κιτίου, γενέτειρας του αρχαίου φιλόσοφου Ζήνωνα. Στη Λάρνακα των περίπου 145 χιλιάδων κατοίκων, υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο που δέχεται χιλιάδες ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο για να απολαύσουν τις ακρογιαλιές της και να θαυμάσουν τα ιστορικά της μνημεία!

Όμως οι ξένοι επισκέπτες, άσχετα αν μπορεί να μην ενοχλούνται βλέποντας δρόμο της Λάρνακας να ονομάζεται “Ιστανμπούλ”, οι Έλληνες κάτοικοι της Λάρνακας δεν ενοχλούνται από αυτήν την βάρβαρη μετονομασία της Κωνσταντινουπόλεως; Της Βασιλεύουσας πόλης του Ελληνισμού;

Αυτής της άθλιας πραγματικότητας γίναμε κοινωνοί από μια επιστολή που απέστειλε το ΔΣ του International Hellenic Association (ΙΗΑ) στον Δήμαρχο του Δήμου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα (email Δημάρχου Λάρνακας: [email protected]) και το Δημοτικό Συμβούλιό του ([email protected]) με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Νουρή (email Υπουργείου Εσωτερικών [email protected]) καθώς και της ιδιαιτέρας γραμματέως του ([email protected]), με θέμα την οφειλόμενη μετονομασία της “Οδού Ιστανμπούλ” του Δήμου Λάρνακας σε “Οδό Κωνσταντινούπολης”! Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως παρακάτω:

«8 Φεβρουαρίου 2021…

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Το International Hellenic Association (https://professors-phds.com/), ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός, με έδρα το Delaware των Η.Π.Α. και 4.000 περίπου μέλη ακαδημαϊκού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο, απευθύνει έκκληση να αποδώσετε, με απόφασή σας, το αυθεντικό όνομα της “Κωνσταντινούπολης” σε δρόμο του Δήμου σας που σήμερα φέρει την ονομασία “Οδός Ιστανμπούλ”.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος (272-337) μετονόμασε την αρχαία αποικία του Βυζαντίου σε “Κωνσταντινούπολη” και έκτοτε η πόλη παρέμεινε με την ονομασία αυτή στην συνείδηση κάθε μορφωμένου ανθρώπου σε ολόκληρο τον κόσμο, για χίλια οκτακόσια περίπου χρόνια. Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό πως ακόμα και σουλτάνοι της μετέπειτα οθωμανικής αυτοκρατορίας, σύμφωνα με πλήθος γραπτών πηγών, αναφέρονταν στην πόλη με το αυθεντικό της όνομα.

Αποτελεί συνεπώς αυτονόητη υποχρέωση όλων μας να σεβόμαστε την αυθεντική ιστορία και να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας σε αντίθεση με την Τουρκική “Δημοκρατία” η οποία ξεριζώνει με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο κάθε δείγμα ελληνικού πολιτισμού από ολόκληρη την Μικρά Ασία, ιδιαίτερα από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Ίμβρο, Τένεδο, καθώς επίσης από την τουρκοκρατούμενη μαρτυρική βόρεια Κύπρο όπου όλες οι ελληνικές ονομασίες των δρόμων έχουν βάναυσα “τουρκοποιηθεί”!

Αντισταθείτε, παραμείνατε σταθεροί στις επάλξεις και εμπνευστείτε από την διαχρονική φωνή του μεγάλου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη “Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΗΑ – Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Ρήγος – Η Αντιπρόεδρος Νίνα Γκατζούλη»!

Θα περιμένουμε με καλή διάθεση την εθνική αντίδραση του Δημάρχου Λάρνακας και την άμεση αλλαγή του δρόμου με την απόδοση στην ιστορική αλήθεια!

Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε!!

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του ΥΠΕΣ Κύπρου…

Αλλά το παραπάνω γεγονός μας θορύβησε και ξεκινήσαμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο! Έτσι στις 9 Φεβρουαρίου 2021 βρήκαμε μια ανάρτηση στο https://www.sigmalive.com, όπου διαβάζουμε ότι η Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Κύπρου απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, με την οποία ζητά την μετονομασία της οδού Boz Kurt (Γκρίζοι Λύκοι) από δρόμο της Λάρνακας!

Παρακάτω η επιστολή:

«Αξιότιμε Δήμαρχε,

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κύπρου θεώρησε πρέπον να ενημερώσει ενδελεχώς τον δήμαρχο Λάρνακας και το Δημοτικό της Συμβούλιο για τους λόγους της αίτησης για τη μετονομασία της οδού Boz Kurt (Γκρίζοι Λύκοι) στη Λάρνακα.

Η οργάνωση Γκρίζων Λύκων είναι μια παρακρατική οργάνωση που πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ανέπτυξε παράνομη δράση.

Η ονομασία της οδού αυτής σε Γκρίζοι Λύκοι είναι αθέμιτη όχι μόνο για τους Ελληνοκύπριους και τους Αρμένιους αλλά και για τους Τουρκοκύπριους και για κάθε άνθρωπο που σέβεται τα ιδανικά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τις αρχές των Θεμελιωδών Αρχών και του Κράτους Δικαίου. Πρόκειται για μια αδίστακτη εξτρεμιστική οργάνωση, η ιδεολογία της οποίας βασίζεται στο νεοφασισμό, το ρατσισμό και το ισλαμισμό.

Μεταξύ των στόχων αυτής της παράνομης και επικίνδυνης οργάνωσης είναι οι μειονότητες όπως Αρμένιοι, Κούρδοι, Ασσύριοι, Αλεβήτες κ.ά. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι επιθέσεις των ομάδων των Γκρίζων Λύκων στις πιο πάνω ομάδες. H Αρμενική διασπορά αντιστέκεται σθεναρά στις απρόκλητες επιθέσεις των Γκρίζων Λύκων όταν Αρμένικα σχολεία και εκκλησίες πυρπολούνται ενώ ρατσιστικά συνθήματα αναγράφονται σε διάφορα σημεία.

Το μίσος, η ξενοφοβία έχουν τυφλώσει την οργάνωση αυτή ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Φεβρουάριο 2019 έχει τεθεί εκτός νόμου στην Αυστρία και τον περασμένο Νοέμβριο τέθηκε πάλι εκτός νόμου στην Γαλλία.

Πρόταση ψηφίσματος που υπέβαλαν από κοινού οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας καλεί την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο απαγόρευσης του Κινήματος των Γκρίζων Λύκων. Στην αιτιολόγηση του ψηφίσματος, με ευρεία πλειοψηφία, η Οργάνωση χαρακτηρίζεται ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αντισημιτική και περιγράφεται ως “απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η Οργάνωση έχει τεθεί εκτός νόμου και σε μουσουλμανικές χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.

Η οργάνωση των Γκρίζων Λύκων παλεύει όπως η Γενοκτονία των Αρμενίων να μην αναγνωριστεί, παραποιώντας τα ιστορικά γεγονότα. Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Πάπα Παύλο Β ́ και δολοφόνησε εν ψυχρώ τόσο τον Τάσο Ισαάκ όσο και τον Σολωμό Σολωμού.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη που μια οδός στην αγαπημένη μας πόλη της Λάρνακας φέρει το όνομα μιας τρομοκρατικής, ρατσιστικής, εξτρεμιστικής και παράνομης οργάνωσης που αντιτάσσεται του αγώνα για εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο.

Η Επιτροπή μας διευκρινίζει ότι δεν έχει πρόθεση να εισηγηθεί την μετονομασία άλλης οδού στην επαρχία Λάρνακας.

Παρακαλούμε όπως δείτε το αίτημα μας θετικά. Σας ευχαριστούμε.

Για Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Κύπρου – Ακόπ Καζαντζιάν»!!

Το “Νικηφόρο Δόγμα”…

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 1982 η Αργεντινή εισέβαλε και κατέλαβε τις Νήσους Φώκλαντ θέλοντας να αποδείξει πως τις ανήκουν. Τότε το Ηνωμένο Βασίλειο που τα θεωρούσε δικά του αυτά τα νησιά στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, έστειλε προς υπεράσπισή των ολόκληρη αρμάδα πολεμικού ναυτικού! Αυτή η “κρίση των Φώκλαντ” κράτησε δέκα εβδομάδες! Ναι, οι Άγγλοι έστειλαν το Πολεμικό τους Ναυτικό στην άλλη άκρη της γης! Και εδώ στην Ελλάδα, υπάρχουν “δεξαμενές σκέψεις” παραγωγής εξωτερικής πολιτικής, που υποστηρίζουν ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και η Κύπρος, βρίσκονται πολύ μακριά για να τα υπερασπιστούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όταν το 467 π.Χ. οι Αθηναϊκές τριήρεις με αγήματα πεζοναυτών έπλητταν περσικούς στόχους στον Ευρυμέδοντα ποταμό (ποτάμι της Μικράς Ασίας που εκβάλλει στη Μεσόγειο, στον κόλπο της Αττάλειας) στην περιοχή της Κιλικίας.

Τώρα λοιπόν, και με την επικείμενη παραλαβή των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale και των λοιπών εξοπλιστικών προγραμμάτων, κάθε δικαιολογία πως η “Κύπρος κείται μακράν” δεν ευσταθεί!

Αφού απέναντι από το γερμανικό Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν, όπως και το αντίστοιχο αμερικανικό Κόνραντ Αντενάουερ, που ενεργούν ως εργαστήρια πλύσης εγκεφάλων και προώθησης προπαγάνδας, βρίσκεται πλέον η “γαλλική σκέψη” για το Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο!

Γι΄ αυτό το δόγμα μάχης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει πλέον να λέγεται “Αμυντικό Δόγμα”, ούτε “Δόγμα Αποτροπής”!

Ίσως η σωστή ονομασία θα ήταν “Νικηφόρο Δόγμα”!

Ώστε να ελευθερώνεται η ελληνική σκέψη και το επιθετικό πνεύμα των στελεχών των Ε.Δ. της Πατρίδας μας!!

loading...