(ακολουθεί παραλήρημα)

Στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν κάτι σαν ιδιότυπο και πρωτόγνωρο παιχνίδι. Όλοι μέσα. Για το καλό μας και το καλό των αγαπημένων μας. Κάποιοι τηλεργασία για πρώτη φορά στη ζωή τους, κάποιοι αναστολή εργασίας, άλλοι αναστολή εργασίας αλλά να δουλεύουν κανονικά, άλλοι άνεργοι, άλλοι να μη βλέπουν άνθρωπο, να πλένουν τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, να πλένουν τα ταβάνια, να βάζουν αντισηπτικά μανιωδώς, να σφουγγαρίζουν δύο φορές τη μέρα, να μη βλέπουν φίλους, να μη βλέπουν οικογένειες, να μη βλέπουν γκόμενες και γκόμενους. Για το καλό μας.

Αναστολή ατομικών ελευθεριών, με τη σύμφωνη γνώμη μας, για το κοινό καλό. Για την ελλάδα ρε γαμώτο. Για να μην κινδυνεύει κανείς και να ξαναγίνει η ζωή μας όπως πριν. Για το καλό μας. 

Και ο καιρός περνούσε και δεν άλλαζε τίποτα. Όλοι ενωμένοι, όλοι θέλουν το ίδιο, όλοι θέλουμε να μη νοσεί κανένας. Και όλοι έχουμε ατομική ευθύνη. Για το καλό μας. 

-Ναι ρε παιδιά αλλά κάτι δεν πάει καλά. 

-ΣΚΑΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΕΣΥ ΘΑ ΦΤΑΙΣ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ

-Ναι ρε παιδιά αλλά η μάνα μου μπαίνει στο μετρό

-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ

-Ναι ρε παιδιά αλλά η μάνα μου έχει κι άλλες ασθένειες με τις οποίες δεν ασχολείται κανείς γιατί όλοι έχουν εστιάσει στον covid και ίσως χρειαστεί να πάρετε προσωπικό στα νοσοκομεία για να μην πεθαίνει κόσμος από άλλες αιτίες. 

-ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ

-Ναι ρε παιδιά, αλλά εκεί που μηδενίσαμε ανοίξατε τα σύνορα χωρίς όρους και γεμίσαμε πάλι κρούσματα

-ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

-Ναι ρε παιδιά αλλά ο τουρισμός μπορούσε να ζήσει και με περισσότερα τεστ

-ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΤΣΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. 

Και πήγαμε στη δεύτερη φάση της πανδημίας που ήταν χειρότερη. Αλλά δεν μπορούσαμε να τα κλείσουμε πάλι όλα. 

-ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ, ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. 

-Μα ρε παιδιά αυτό δεν έχει νόημα, δεν αλλάζει τίποτα, μένει απλά η καταστολή και αποτέλεσμα δεν υπάρχει. 

-Ε ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΚΩΛΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΖΩΝΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

-Ναι ρε παιδιά, αλλά εσείς βάλατε τους τουρίστες μέσα χωρίς τεστ.

-ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕ;

-Ρε παιδιά μήπως να μιλήσουμε και για την κυβερνητική ευθύνη;

-ΒΑΛΕ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ

Και έφτασαν τα Χριστούγεννα και ψιλοανοίξαμε το ψιλοκλείσιμο για να χαλάσεις κανένα φράγκο να ζήσουν και τα εποχιακά που δουλεύουν μόνο τότε. 

-Ναι ρε παιδιά να ζήσουν τα εποχιακά, αλλά και οι καλλιτέχνες κοντεύουν ενα χρόνο χωρίς δουλειά και δεν έχετε τίποτα γι’ αυτό, δεν έχουν να φάνε. 

-ΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

-Ναι ρε παιδιά αλλά και στα μαγαζιά μαζεύονται, και στα σούπερ μάρκετ και στο μετρό και στα λεωφορεία. 

-ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ

-Για την κυβερνητική ευθύνη και την καταστολή θα συζητήσουμε ποτέ;

-ΣΚΑΣΕ ΒΑΛΑΜΕ ΓΚΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ;

Και πέρασε ο Γενάρης και ψιλοκλείνουμε το ψιλοάνοιγμα των Χριστουγέννων. Και εδώ και κάποιες ώρες λέει ότι έχει “κλειδώσει” η απαγόρευση στις 6 τα σαββατοκύριακα. Πλέον προσωπικά δεν ψάχνω καν να βρω το σκεπτικό γιατί απλά δεν υπάρχει. 

Αν χωρίσουμε την ημέρα μας στα παραδοσιακά τρία 8ωρα για τον διαχωρισμό των οποίων πέθανε κόσμος, θα αντιληφθούμε ότι πλέον “τα μέτρα για την πανδημία” αφορούν αποκλειστικά το 1/3 της “ξεκούρασης”. Γιατί πρέπει να δουλεύεις και πρέπει να κοιμάσαι για να μπορείς να δουλεύεις. ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ. Αν δεν δουλεύεις μπορείς απλά να πεθάνεις, ιδανικά χωρίς να κάνεις πολλή φασαρία. 

Μαλάκες κουράσατε. Δεν φταίει καμία πανδημία που είστε γαμημένοι ακροδεξιοί σαδιστές και παίρνετε παρανοϊκά μέτρα για να τραβάτε μαλακία με την καταστολή που σας καυλώνει και σας θρέφει, που παίρνετε παρανοϊκά μέτρα για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα κάνατε και χωρίς πανδημία, απλά με λίγο περισσότερο τακτ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. 

Κουράσατε γιατί δεν μπορείτε να πείσετε ούτε έναν άνθρωπο από εκείνους που δεν θεωρούν Παναγία την Κοσιώνη και Ιωσήφ τον Πορτοσάλτε. Αλλά μεταξύ μας, δεν προσπαθείτε καν να πείσετε. 

Ανοίγετε τα πάντα για τα 2/3 της ημέρας μας που σας συντηρούν και μας γαμάτε τη ζωή για το άλλο 1/3 που συντηρεί εμάς, γιατί λέτε αν δεν πεθάνουμε από κορωνοϊό θα πεθάνουμε από την πείνα. 

Μας έχω καλά νέα παιδιά. Όποιος επιζήσει από τον κορωνοϊό ή την ανεργία θα πεθάνει από τις κρίσεις πανικού. 

Άντε καληνύχτα. Πρέπει να αγοράσω καινούργια πουκάμισα από το αγαπημένο μου e-shop για να φαίνομαι γαμάτος στο video call που από κάτω θα φοράω σώβρακο, τρύπια κάλτσα και την παντόφλα του πατέρα μου και αρχίζει και το survivor και οι κόκκινοι δεν τα πάνε καλά τελευταία.

loading...