«Λαοθάλασσα» στην Ιταλία: Γεμάτες καφετέριες και ψώνια στα μαγαζιά μετά την χαλάρωση των μέτρων

 Κοσμοσυρροή στην Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας προειδοποίησε τους Ιταλούς. Αυτό έγινε, έπειτα από κοσμοσυρροή σε κεντρικές εμπορικές οδούς, αλλά και παραθαλάσσιες ή ορεινές περιοχές. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας ζήτησε σεβασμό στα μέτρα παρά τη χαλάρωση στα μέτρα.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook. Ο ίδιος ζήτησε από Ιταλούς να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα πρόληψης και ασφαλείας. Κι αυτό, παρόλο που οι απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχουν «χαλαρώσει» σχεδόν σε όλη την χώρα. «Χρειάζεται τεράστια προσοχή σε όλες τις περιφέρειες από την Ιταλία.

Δεν πρέπει να ακυρώσουμε την πρόοδο που επετεύχθη τις τελευταίες εβδομάδες, το αποτέλεσμα τόσων θυσιών. Η ένταξη πολλών περιοχών στην λεγόμενη “κίτρινη ζώνη”, με λιγότερους περιορισμούς σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες, δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει γίνει παρελθόν. Ο κορωνοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί, λόγω και των μεταλλάξεων. Ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Δεν πρέπει να παίζουμε με την φωτιά», σημείωσε υπουργός Υγείας από την Ιταλία.

Η κύρια αναφορά του είναι στην κοσμοσυρροή που καταγράφηκε, το απόγευμα του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, σε ορισμένες εμπορικές οδούς των ιταλικών πόλεων. Όμως, και στην απόφαση πολλών Ιταλών να «αποδράσουν» από τα αστικά κέντρα για να γευματίσουν σε παραθαλάσσιες ή και ορεινές περιοχές. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας έκαναν γνωστό ότι έως τώρα, η πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer χορηγήθηκε σε 1.100.867 πολίτες.

loading...