Η Κίνα αναπτύσσει εξωσκελετούς σε μεγάλη κλίμακα

Οι Κινέζοι συνοριοφύλακες που σταθμεύουν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα στο Θιβέτ και τα Ιμαλάια λαμβάνουν τα γεύματά τους με μη επανδρωμένα αεροπλάνα, χρησιμοποιούν ηλεκτρομηχανικούς εξωσκελετούς που επιτρέπουν σε έναν άνθρωπο 70 κιλών να ανυψώνει 150 κιλά φορτίου, κρεβάτια που παράγουν οξυγόνο και τουφέκια που ανταλλάσσουν δεδομένα σε δυνητικούς στόχους χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία Bluetooth.

Ένα μοντέλο εξωσκελετού που χρησιμοποιείται ευρέως από τους Κινέζους στρατιώτες επιτρέπει τη μεταφορά κιβωτίων πυρομαχικών 50 κιλών με ευκολία στις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες που υφίστανται στα μεγάλα υψόμετρα στα όρη των Ιμαλαΐων.
Οι εξωσκελετοί αναφέρονται στη βιομηχανία και στον στρατό εδώ και δεκαετίες, αλλά είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας που ανέπτυξε τους πρώτους επιχειρησιακούς εξωσκελετούς σε μεγάλη κλίμακα και των οποίων οι δυνατότητες χρήσης είναι αρκετά σημαντικές όχι μόνο για τους στρατιωτικούς αλλά και για άτομα που υποφέρουν από δυσκολίες κίνησης.
.
Μια μελέτη της κινεζικής Στρατιωτικής Ακαδημίας του 2014 εξέτασε τα διδάγματα της στρατιωτικής Ιστορίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πεζός στρατιώτης έγινε από το 1914 ο πιο αδύναμος και ευάλωτος κρίκος στο πεδίο της μάχης. Καθώς αυτή η ευπάθεια συνέχισε να αυξάνεται λόγω του επιβλαβούς τρόπου ζωής στις αστικές περιοχές και της μη ισορροπημένης διατροφής, είχε καταστεί απαραίτητο να αντισταθμιστεί η ανθρώπινη αδυναμία με ηλεκτρομηχανικά μέσα που ενσωματώνονται στο ανθρώπινο σώμα.
.
Η συνοριακή ένταση μεταξύ Κίνας και Ινδίας υποχώρησε τελευταία και, οι δύο χώρες απέσυραν τα στρατεύματά τους από την αμφισβητούμενη περιοχή μεγάλου υψομέτρου, όπου ομαδικοί καυγάδες χωρίς θανατηφόρα όπλα σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες και στις δύο πλευρές. Η ανάπτυξη της φουτουριστικής κινεζικής λογιστικής εντυπωσίασε βαθιά τους Ινδούς παρατηρητές και βοήθησε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για ηρεμία από Ινδούς επιστήμονες προς τη κυβέρνηση Μόντι.
.
Stratégika51
loading...