Καθηγητής Βανταράκης: Πέφτει «υπερδούλεμα» – Να παραιτηθούν μέλη της επιτροπής «ειδικών»

 

«Η πολιτική που ακολουθείται είναι αντίθετη με την Δημόσια Υγεία» – Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη…

Ο Καθηγητής Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, επεσήμανε, στην αρχή της συνέντευξης, ότι πέφτει «υπερδούλεμα», κάνοντας λόγω για ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων σε όλα τα επίπεδα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην κοινότητα και όχι νοσοκομειακά, οδηγεί μαθηματικά σε νέα μέτρα αυστηρού lockdown, ως ύστατη για μια φορά ακόμη λύση για να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία που σε επίπεδο στήριξης τους επίσης δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό.

Εν συνεχεία υπερασπίστηκε το νοσοκομείο «Άγιον Ανδρέας στην Πάτρα, με τους «ειδικούς» να κατηγορούν το υγειονομικό προσωπικόως «αρνητές των εμβολίων».

Κατά τον κ. Βανταράκη, όσο λείπει η μη βελτίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η αποκεντρωμένη επιδημιολογική εικόνα και επιτήρηση, η κατάσταση και τα μέτρα περιορισμών που λαμβάνονται βασίζονται σε πλασματικές και πρόσκαιρες ενδείξεις.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει βαρύτατες ευθύνες. Κανονικά τα μέλη της επιτροπής που βλέπουν το αδιέξοδο μέτρων που απλά επιβεβαιώνουν την μέθοδο του ακορντεόν, θα έπρεπε να υποβάλλουν παραιτήσεις (5.49 της συνέντευξης).

Ο ΕΟΔΥ περιορίζεται σε κεντρική καταγραφή περιστατικών, για να λαμβάνονται στη συνέχεια μέσα από την τυφλή δειγματοληψία με χύμα τεστ , μέτρα αποσπασματικά και αντιφατικά , που στην ουσία δεν αποτρέπουν τα αλλεπάλληλα lockdown.

Ο καθηγητής λέει πολλά και διάφορα στην συνέντευξή του, όπως πως η αύξηση των κρουσμάτων προέρχεται από μετρήσεις στα τυφλά και με αύξηση τεστ.

Η πολιτική που ακολουθείται είναι αντίθετη με την Δημόσια Υγεία, καταγγέλλει ο καθηγητής από το 14ο λεπτό της συνέντευξης, αφήνοντας να εννοηθεί πως η μέθοδος «ακορντεόν» εντείνει το πρόβλημα παρά το λύνει.

«Όταν το Κράτος, το οποίο κρύβεται πίσω από τους «ειδικούς», δεν κινείται με υπευθυνότητα πως θα κινηθεί ο πολίτης», αναρωτιέται και συμφώνησε με την άποψη πως το εμβόλιο δεν είναι «δημόσιο αγαθό» αλλά προϊόν πολυεθνικών εταιρειών (8.46 της συνέντευξης).

Αξίζει να ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

loading...