Μας σκοτώνουν οι λαθρομετανάστες! Κυνική παραδοχή από τον Σύψα: Τα Πατήσια η Κυψέλη και το κέντρο οι περιοχές υπερμετάδοσης

 – Τι κάνετε για αυτό κύριοι;

Τον κώδωνα του κινδύνου, για την πανδημία του κορωνοϊόυ, κρούει ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, που προτείνει τη λήψη νέων μέτρων ενώ ταυτόχρονα προχωρά σε παραδοχή ότι οι περιοχές που έχουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων είναι τα Πατήσια και η Κυψέλη, όπου οι αλλοδαποί τείνουν να γίνουν πλειοψηφία.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής επεσήμανε πως ο κορωνοϊός απελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη: «έντονων μέτρων».

Τόνισε εκ νέου πως Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ ειδικά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα, ακαριαία και έντονα μέτρα. Δεν πρέπει να το αφήσουμε άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Η Θεσσαλονίκη «φλερτάρει» με το κόκκινο, ενώ Πάτρα, Ανδραβίδα, Λασίθι και Χαλκίδα μπήκαν στο «κόκκινο», είπε, σημειώνοντας ότι «πλέον το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε και κρούσματα και στα σχολεία, καθώς έχουν πάψει να είναι προστατευμένα από τον ιό».

«Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και το πρόβλημα της βρετανικής μετάλλαξης, που έχει διασπαρεί παντού στη χώρα, δημιουργώντας ένα ζοφερό τοπίο που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία, καθώς αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, τονίζοντας πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που γίνεται.

Επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

Όλα τα μέτρα πάνω στο τραπέζι, δεν υπάρχει κανένα λάθος και σωστό για άνοιγμα γυμνασίων ακολουθούμε ροή της πανδημίας.

loading...