“Και η λεηλασία συνεχίζεται…”

Δεν έχει νόημα η συνεχής κατάθεση και η συζήτηση νομοσχεδίων εδώ που έχει καταντήσει την Ελλάδα η Κυβέρνηση, με το ταμειακό έλλειμμα του 2020 στα 24,1 δισεκατομμύρια ευρώ ή στο 15% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το 2009.

Δεν έχει νόημα όταν το μόνο που παράγει και αυτή η Κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας, όπως άλλωστε την εξαετία 2004-2009, είναι ζημίες και χρέη για την κάλυψη των οποίων δεν γνωρίζει να κάνει τίποτε άλλο από το να δανείζεται και να θριαμβολογεί.

Φυσικά δεν αναφέρει πως οι Έλληνες θα τα πληρώσουν στο πολλαπλάσιο, ενώ θα ζητηθούν επιπλέον ανταλλάγματα. Τι είδους ανταλλάγματα; Προφανώς θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα και αμέσως μετά εθνική κυριαρχία, θαλάσσια και εδαφική, αφού το ίδιο αυτό κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, υποθήκευσε ήδη όλα μας τα περιουσιακά στοιχεία το 2012. 

Δυστυχώς δεν είναι μόνο ανεπαρκής, αλλά και επικίνδυνη, ενώ αδυνατεί να καταλάβει πως χωρίς μία βιώσιμη οικονομία, χωρίς δηλαδή την ανάκτηση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας, δεν μπορούμε να μιλάμε για εθνική κυριαρχία. 

Φαίνεται καθαρά από τις ενέργειές της πως μισεί τους επιχειρηματίες. Κυριολεκτικά μισεί τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κοκ, στα καταστήματα των οποίων μεταδίδεται ο ιός, ενώ στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες υποτίθεται πως δεν μεταδίδεται.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σαράντα άρθρα, εκ των οποίων τα πρώτα δώδεκα αφορούν την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Εμείς δεν διαπιστώσαμε αυτά τα δώδεκα άρθρα να συνιστούν μία ολοκληρωμένη πολιτική, ενώ τέτοιου είδους πομπώδεις ορισμοί, όπως «θαλάσσια πολιτική», «εθνική στρατηγική» κ.λπ., συνήθως καταλήγουν σε ευχολόγια. 

Τι νόημα έχει αλήθεια η δρομολόγηση μιας νησιωτικής πολιτικής, όταν δεν έχουμε ακόμη καθορίσει αλιευτικές ζώνες στο Αιγαίο, όταν επιτρέπουμε στους Τούρκους να ψαρεύουν στις δικές μας θάλασσες και να εξάγουν σε εμάς τα δικά μας ψάρια, όταν είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που επέτρεψε την αλιεία στο Ιόνιο, εντός των χωρικών της υδάτων, στην Ιταλία, οπότε κατ’ επέκταση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

loading...