Ένα βήμα από την «ανοσία αγέλης» η Ινδία – Ένα στα τέσσερα παιδιά γεννιέται με ανοσία στον κορωνοϊό

 Η Ινδία για σειρά λόγων άλλοι γνωστοί και άλλοι λιγότερο ουσιαστικά επέλεξαν την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, κάτι που όπως δείχνουν και τα στοιχεία έχει αρχίσει να επιτυγχάνεται καθώς ένα στα τέσσερα παιδιά γεννιέται με ανοσία.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει θετικό για την Ινδία, καθώς παρά τους θανάτους που ξεπέρασαν τους 154.703, μπροστά στο μέγεθος του κολοσσιαίου πληθυσμού (1,35 δις) δείχνει απλά «αποδεκτό» για την αχανή πληθυσμιακά χώρα.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 35.700 ανθρώπους άνω των 10 ετών στην Ινδία, τους τελευταίους δύο μήνες, έδωσε μια πολύ χαμηλότερη εκτίμηση για τον μέσο αριθμό των ανθρώπων που έχουν κολλήσει COVID-19, από άλλη έρευνα.

Ξεχωριστά τεστ που διενεργήθηκαν σε περισσότερους από 700.000 ανθρώπους σε όλη την Ινδία από την εταιρεία διαγνωστικών τεστ Thyrocare Technologies έδειξε πως το 55% του 1,35 δισ. κατοίκων της χώρας μπορεί να έχουν ήδη μολυνθεί, δήλωσε ο επικεφαλής της την περασμένη εβδομάδα στο Reuters.

Η Ινδία έχει καταγράψει επίσημα 10,8 εκατομμύρια μολύνσεις, τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και τα περιστατικά μόλυνσης έχουν πέσει πολύ, αφού έφθασαν μια κορύφωση σχεδόν 100.000 την ημέρα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η εθνική έρευνα, ωστόσο, δείχνει πως περισσότεροι από 290 εκατ. άνθρωποι μπορεί ήδη να έχουν μολυνθεί στη χώρα. «Η συνολική εικόνα δείχνει ακόμη πως πάνω από το 75% του πληθυσμού ακόμη και τώρα μπορεί να μολυνθεί», δήλωσε ο Βίνοντ Κούμαρ Πολ, ο οποίος ηγείται μιας κυβερνητικής ομάδας ειδικών για τη στρατηγική των εμβολιασμών, καλώντας τους πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και να φορούν μάσκες.

Ανοσία της αγέλης μέσω φυσικής μόλυνσης στο Νέο Δελχί

Από τους 7.171 τυχαία επιλεγμένους υγειονομικούς που υποβλήθηκαν σε τεστ, το 25,7% βρέθηκε ότι είχε αναπτύξει αντισώματα. Η πρωτεύουσα Νέο Δελχί ανέφερε αυτήν την εβδομάδα πως πλησιάζει την ανοσία της κοινότητας μέσω φυσικής μόλυνσης, καθώς το 56% των κατοίκων έχουν αντισώματα κατά του COVID-19.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε επίσης πως σχεδόν το 46% των 9,6 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων υγειονομικών της χώρας έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία ανοσοποίησης στις 16 Ιανουαρίου.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ινδία

Η Ινδία, που ευελπιστεί να εμβολιάσει 200 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Αύγουστο σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, άρχισε πρόσφατα να χορηγεί εμβόλια σε άλλους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή, όπως το προσωπικό της αστυνομίας, και θα αρχίσει σύντομα να καλύπτει τους ηλικιωμένους, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Ράτζες Μπούσαν σε συνέντευξη Τύπου.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης, που έχει διαφημιστεί από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη στον κόσμο, ξεκίνησε με δύο εμβόλια: ένα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Astra Zeneca και άλλο ένα που αναπτύχθηκε στην Ινδία από την Bharat Biotech και το κρατικό Indian Council of Medical Research.

Τα επόμενα που αναμένεται να λάβουν έγκριση είναι το Sputnik V της Ρωσίας και το ZyCov-D της Cadila Healthcare. Η Pfizer και ο εταίρος της, BioNTech, επιδιώκουν επίσης να λάβουν έγκριση για το εμβόλιό τους.

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα 12.899 νέες θετικές στον ιό COVID-19 διαγνώσεις. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 107, φθάνοντας συνολικά τους 154.703 -ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας στον κόσμο.

loading...