Μίσος Γερμανών για Ελλάδα: ”Η Τουρκία είναι η ισχυρότερη δύναμη στη Μεσόγειο-Την χρειαζόμαστε στη νέα παγκόσμια τάξη!”

 Ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Gerhard Schroeder, με το βιβλίο του «Τελευταία ευκαιρία», αναφέρεται στην Τουρκία ως δήθεν την μεγαλύτερη δύναμη στην Μεσόγειο, εξαφανίζοντας από τον χάρτη εντελώς την χώρα μας, σε μία ακόμη ένδειξη της ύποπτης και επικίνδυνης ασκούμενης πολιτικής του Βερολίνου στην περιοχή μας. 

“Η Τουρκία, η Ρωσία και η Κίνα είναι πιο σημαντικοί παράγοντες στην παγκόσμια πολιτική” τονίζει ο πρώην Γερμανός  Καγκελάριος αφού επισήμανε ότι «η Τουρκία είναι πλέον αναμφισβήτητη κυρίαρχη δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο ίδιος μάλιστα μας προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί σε καμία περίπτωση από τις απαιτήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο βιβλίο του ο Σρέντερ αναφέρεται ότι απαιτείται μια νέα παγκόσμια τάξη και τονίζει ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη Δύση. 

Στο τέλος του βιβλίου αναφέρει ότι: «η Δύση συμπεριφέρεται πάντα με τη λογική του Ψυχρού Πολέμου. Θα καλωσορίσουμε τους Τούρκους ή όχι, αφού είναι τώρα η αναμφισβήτητη κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Εμείς οι Ευρωπαίοι, ειδικά οι Γερμανοί, έχουμε συμπεριφερθεί σε αυτήν τη χώρα (Τουρκία) και τους ανθρώπους της με έναν αυτόνομο και ταπεινωτικό τρόπο εδώ και δεκαετίες. Από τότε που η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία εταιρικής σχέσης το 1963, κανείς στη Γερμανία δεν άνοιξε ουσιαστικά την προοπτική ένταξης της στην ΕΕ. 

Κανένα κόμμα στην χώρα μας δεν ήταν ειλικρινές, εκτός από την τελευταία περίοδο του συνασπισμού SPD-Πρασίνων. Φυσικά, η κατάργηση του καθεστώτος θεώρησης που θεσπίστηκε από τη Γερμανία το 1980, λαμβάνοντας υπόψη τη μετακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων, πρέπει να σταθμιστεί προσεκτικά. Αλλά η τακτική της απόσπασης της προσοχής από αυτό το θέμα δεν είναι αποδεκτή. 

Η απαίτηση εκπλήρωσης δεκάδων προϋποθέσεων για την ελευθέρωση των θεωρήσεων, η σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ ή η αναβολή της ενημέρωσης της Τελωνειακής Ένωσης σημαίνει ότι δεν θέλουμε ουσιαστικά τους Τούρκους. 

Αυτή η πολιτική είναι καταδικασμένη σε πτώχευση όμως. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επανεξετάσει τη βάση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του, ενώ δεν σκέφτεται επουδενί να εγκαταλείψει την επιβολή της εξουσίας του στην Ανατολική Μεσόγειο, αγνοώντας την διεθνή κοινότητα. 

Ο πόλεμος στη Συρία δεν μπορεί να επιλυθεί σήμερα χωρίς την έγκριση της Άγκυρας και της Μόσχας. Η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Οι καιροί που οι Τούρκοι υπουργοί και πρόεδροι έπρεπε να περιμένουν στα μπροστινά δωμάτια της Βόννης ή του Βερολίνου έχουν πλέον παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

Η Τουρκία έχει πλέον σημαντική αμυντική βιομηχανία. Τουρκικές εταιρείες αναπτύσσουν, κατασκευάζουν και πωλούν ελικόπτερα, ΤΟΜΑ και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), που υλοποιούν πολύ λίγες χώρες όπως το Ισραήλ. 

Αν και εξακολουθούν να προμηθεύονται την τεχνολογία των κινητήρων τους από ξένες χώρες, τα αποτελεσματικά οπλικά τους συστήματα χρησιμοποιήθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. 

Η βιομηχανία όπλων της Άγκυρας και η εξάρτηση πολλών χωρών από αυτή πλησιάζει γρήγορα στον στόχο της Άγκυρας να γίνει περιφερειακή δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο και αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει την Εγγύς Ανατολή, την παλαιότερη και πιο θερμή περιοχή κρίσεων στον κόσμο”, αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η Τουρκία καταπατά μια ολόκληρη λίστα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σκοτώνει Κούρδους πολίτες, βασανίζει Τούρκους πολίτες και βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Αυτά δεν τα γνωρίζει ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Gerhard Schroeder, ή κάνει προς τα προσπερνά. Επίσης ο ίδιος διαγράφει όλες τις χώρες της Μεσογείου “παρουσιάζοντας” την εικόνα μιας πανίσχυρης Τουρκίας, η οποία όμως είναι με “πήλινα πόδια”, και αυτό το αναφέρουν όλοι ειδικοί. 

loading...