Ο Ερντογάν προετοιμάζει κρίση & με τους μετανάστες: ”Οι Έλληνες τους σκοτώνουν” – Θα τους στείλει ”πακέτο” σε Αιγαίο-Έβρο;

Ανδρέας Μουτζουρούλιας – 

 Οι Τούρκοι για άλλη μία φορά ξεφεύγουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα. Η Άγκυρα εδώ και λίγες ώρες έχει ανοίξει δύο μέτωπα κατά της χώρας μας. Από την μία έχουμε το ”Τσεσμέ” και από την άλλη την άσκηση ”Γαλάζια Πατρίδα”. 

Δύο τεράστιες προκλήσεις, που τα υπόλοιπα ελληνικά ΜΜΕ τα κάνουν απλά ”γαργάρα”. Πριν λίγο ο Ερντογάν ”άνοιξε” τα χαρτιά του και για το μεταναστευτικό. Τα όσα είπε δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, καθώς θα προσπαθήσει ξανά να αυξήσει την ένταση σε Αιγαίο και Έβρο!

Τι ανέφερε ο Ερντογάν:  

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν εκπλήρωσε τη δέσμευσή της να παράσχει χρηματοδότηση για του μετανάστες και πρόσφυγες στην Τουρκία, ενώ χορηγεί δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα!

Μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη Μετανάστευσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ (7,29 δισεκατομμύρια δολάρια) που υποσχέθηκε η ΕΕ μέχρι τις 18 Μαρτίου στη συμφωνία για τους πρόσφυγες δεν έχουν ακόμη πληρωθεί πλήρως.

”Η ΕΕ χορήγησε στην Ελλάδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ στήριξης για 100.000 μετανάστες, αλλά δεν έχει κάνει τέτοια κίνηση για τα 4 εκατομμύρια μετανάστες στην Τουρκία”, δήλωσε ο Ερντογάν. 

Με λίγα λόγια εκβιάζει: ”Η μου δίνετε τώρα χρήματα, ή θα σας στείλω μετανάστες σε Αιγαίο και Έβρο.”  Και συνέχισε: 

”Ξέρουμε αυτούς που τρυπάνε τις βάρκες στη θάλασσα. Οι Έλληνες το κάνουν. Σκοτώνουν μετανάστες. Ανυπεράσπιστοι άνθρωποι πεθαίνουν στα νερά του Αιγαίου. Εμείς αυτές τις αλήθειες τις περιγράψαμε και τις περιγράφουμε σε όλο τον κόσμο.”

Tι κρύβεται όμως πίσω από την σημερινή δήλωση; Η Άγκυρα θέλει για άλλη μία φορά να κατηγορήσει την χώρα μας και να μας ”σύρει” στο διεθνές δικαστήριο για δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών. 

Το δυστύχημα βέβαια βρίσκεται στο ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που υιοθετούν αυτές τις απόψεις! 

Ταυτόχρονα η Τουρκία φανατίζει τους αλλοδαπούς και στην χώρα μας, οι οποίοι ως το ”μακρύ χέρι” της ΜΙΤ, είναι έτοιμοι για ”πόλεμο” εντός αστικού αστού! 

loading...